Nimic din ce pleacă nu a fost dat să rămână


De la o vreme începe să fie mai ușor. Cu anii, când timpul trece peste chipul și sufletul tău, când s-au calmat cicatrici mai vechi, când pacea și-a făcut loc într-un colțisor de suflet, când mintea și inima au învățat să vibreze la unison, când te maturizezi, toate trec mai lin. Nu doare mai puțin când iubirea nu e acolo unde o visai. Nu e mai simplu, nici mai puțin intens decât prima dată. Plânge fiecare bucățica din tine și ai spasme la fel de mari în tot trupul. Ți-ai da un an din viață să nu-ți mai fie dor. Dar e mai ușor să treci mai departe. Și înțelegi că de multe ori trebuie să lași să plece pentru a te păstra pe tine. Și îți asumi durerea de moment cu toate fazele ei.

Despărțirea nu e niciodată ușoară. Nici măcar după o mie de altele. Nici în liceu și nici apoi în viață. Dacă ar fi simplu ar însemna că nu a contat. Despărțirea înseamnă să te rupi de omul asupra căruia ai proiectat vise și fantezii. Să decizi să mergi pe un drum pe care nu îl așteptai. Să pui capăt vieții pe care o aveai până atunci, cu bune și rele. Să ai curajul de a renunța sau de a accepta că cineva a renunțat, că ai părăsit sau ai fost părăsit sau că ați decis împreună să o luați pe căi diferite. Nu e ușor. Nu a fost niciodată pentru nimeni. Și nu ai de ce să fugi sau să te ascunzi de tine și de ceea ce simți. Durerea de după e ca un pansament pe care trebuie să îl menții o vreme până se vindecă rana. Apoi, când te vei desprinde de el, o să zâmbești. O să ai o vreme semne în inimă și pe creier, zgârieturi fine pe corp, zvâcniri de amintiri. Într-o zi o să îți pară că nici nu a fost și că totul e ca un vis. Asta fac despărțirile, aduc o nouă etapă spre o altă cale, diferită, nu mai urâtă, nu mai frumoasă. O cale altfel pe care a trebuit să ajungi pentru a mai descoperi încă o parte din ceea ce ești tu.

Nimic din ce pleacă nu a fost dat să rămână. Uneori pleacă pentru că te iubea prea mult, alteori pentru că îi era frică de iubire sau pentru că nu putea iubi cât tine. Câteodată renunți la ce iubești cu rațiune, pentru a nu te dezechilibra. Rămâne liniștea după furtună, mai devreme sau mai târziu. Îți rămâi tu, cu gândurile și experiențele acumulate. Rămâne loc pentru cineva care va fi să fie. Din despărțiri înveți mai mult decât din găsiri. Poate că, cel mai important este, să poți să te bucuri intens de perioada când stă și să poți păstra doar ceea ce a fost bun și frumos când pleacă. Și să rămâi cu tine fericit, recunoscător pentru ce ai trăit și cu deschidere pentru viitoare veniri!

Foto: weheartit.com

 • 328
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  328
  Shares
 • June 28, 2018
-->

Poate te interesează

În viață trăim 2 tipuri de iubire romantică: cea care te distruge și cea care te ridică
February 05, 2021
De ce ne despărțim? Limbajele iubirii.
July 12, 2019
10 pași pentru a fi un om fericit (pe bune!)
January 31, 2019
De ce ai nevoie de o Încheiere în relația de cuplu
June 17, 2018
Doar o idee despre ce înseamnă un cuplu frumos
May 06, 2018
Ne îndrăgostim când vibrăm energetic la unison
November 26, 2017

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *