Doar o idee despre ce înseamnă un cuplu frumos


Am trecut de mult de vârsta când credeam că există suflete pereche și că doi oameni care se iubesc nu se vor despărți niciodată. Odată cu anii, cu tot ceea ce trăiești, ceea ce citești și aprofundezi, înveți că relațiile sunt complicate și complexe. Realizezi că cei pe care i-ai iubit cel mai mult te-au și rănit la fel de profund. Îți dai seama că îndrăgosteala și dragostea sunt două lucruri complet diferite. Afli într-o zi că poți înșela sau fi înșelat, te vezi de undeva de sus cum te desprinzi de persoana pe care credeai că o vei urma până la capătul vieții. Te pui pe picioare după despărțiți, ai din nou fluturași, înțelegi că oamenii pot iubi de mai multe ori, cu aceeași intensitate poate, dar în mod cu totul și cu totul diferit. Cu toate astea, oricâte ai experimentat sau ai văzut în jur, mai speri, mai crezi și lupți cu tine pentru a reuși să ai parte de acel cuplu din subconștient, adus acolo de cărți, de melodii, de filme, de propriile fantasme.

Dacă ar fi să vorbesc despre cuplul ideal aș spune că nu există. Fiecare își face propriile reguli. Fiecare cu idealul sau. Dacă ar fi să vorbesc despre modelul meu de cuplu, în mod cert că l-aș putea trasa. Doi oameni pot avea o relație frumoasă doar când vibrează în același ton, când ambii sunt pregătiți emoționali sau când cei doi sunt dispuși să se ajute în această direcție. Când niciunul nu mai are de demonstrat, când s-au plictisit de încercări, de orgolii și ambiții, când energiile lor sunt compatibile, atunci se întâmplă minunea. Nu e nimic divin dincolo de acea unică clipă când le e dat să se cunoască. De la acel moment încolo totul ține de alegere, de capacitatea de a nu fugi de sentimente, de dorința de a păstra cealaltă persoană. Un cuplu înseamnă doi, conectați fizic și emoțional la unison, cu dorința de a construi ceva împreună și de a experiemnta viața împreună, zi după zi.

Pentru mine cuplul ideal este acela în care există respect, pasiune, lipsă ego și un gram de nebunie. Este cel în care cei doi se pun reciproc pe primul loc, nu se tem, se inspiră, se ajută și se echilibrează. Energiile lor nu pot fi diferite pentru că ar exista o disonanță. Dacă unul este extrem de ambițios, iar celălalt delăsător, scânteia se stinge. Dacă el vrea doar la munte, iar ea e fericită doar la mare, oricât de ok ar fi compromisul în primă fază, va veni ziua când vor ieși la iveală toate frustrările cumulate. Un cuplu frumos e acela în care cei doi se impulsionează pentru a fi tot mai buni zi de zi, în care există încredere, demnitate, dăruire totală și necondiționată de ambele părți. Modul în care cei doi aleg să își ducă relația nu trebuie judecat de nimeni. Dacă vor copii, dacă se căsătoresc sau nu, dacă își permit să fie libertini, e doar problema lor. Dar, fără a suna idealist, consider că un cuplu frumos e acela care emană energie pozitivă și în care există liniște în priviri, în care cei doi se simt fără a se vedea, în care se așteaptă, se bucură pentru fericirea celeilalte părți ca și cum ar fi a lor, în care se sprijină indiferent de situațiile grele și cresc împreună și separat, mână în mână, fără a se pierde pe ei înșiși.

Rămân o visătoare care crede că nimic mai puțin nu merită acceptat. Una care a trăit și a avut privilegiul de a cunoaște astfel de situații. Una care iubește să vadă iubire în cupluri frumoase!

 GIF: http://maplemag.com

 • 366
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  366
  Shares
 • May 6, 2018
-->

Poate te interesează

În viață trăim 2 tipuri de iubire romantică: cea care te distruge și cea care te ridică
February 05, 2021
De ce ne despărțim? Limbajele iubirii.
July 12, 2019
10 pași pentru a fi un om fericit (pe bune!)
January 31, 2019
Nimic din ce pleacă nu a fost dat să rămână
June 28, 2018
De ce ai nevoie de o Încheiere în relația de cuplu
June 17, 2018
Ne îndrăgostim când vibrăm energetic la unison
November 26, 2017

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *