Ghid de bună purtare cu pensulele de machiaj


Vă vine să credeți ori ba, dar prea puține femei știu cât de importante sunt pensulele de machiaj. Investesc în tot felul de produse de make up, unele exagerat de scumpe, dar folosesc aceeași pensula pentru 3 farduri și vreun pămătuf învechit pentru fard de obraz. Iar când vine vorba de curățarea pensulelor, cred că situația se vede și mai prost. Și spun asta doar privind la cele din jur. Desigur că și mie mi-a luat ceva timp să descopăr că o pensulă bună de make up poate schimba totul și, mai important, faptul că este esențial o reîmprospătare constantă a acestora, pentru a nu crea probleme tenului.

brush_care12

Veți observă că un make up artist profesionist are întotdeauna la îndemână un spray pentru dezinfectarea pensulelor, pentru a nu transmite bacterii de la o clientă la alta. Dacă aveți propria trusă, ar fi de preferat să o verificați chiar acum! Analizați calitatea pensulelor, cum sunt depositate, dacă sunt rupte, dacă firele zboară la atingere și, esențial, dacă sunt îmbâcsite de tot felul de creme, rujulete și farduri. Specialiștii spun că ar fi bine ca acestea să fie spălate cât mai des posibil, aproape după fiecare aplicare. Nu se va întâmpla niciodată acest lucru, din lipsă de timp, dar ar fi bine ca periodic să faceți o curățare în profunzime a pensulelor de machiaj.

Câteva trucuri: treceți-le printr-un jet de apă puternic, ținând perii în jos; spălați-le bine și repetat cu un șampon dedicat sau unul pentru păr delicat; masați bine fără a le strica forma; clătiți în abundență până nu mai rămân urme de reziduri; după caz puteți aplica și puțină mască de păr; uscați-le pe un prosop curat. După câteva ore veți avea din nou pensulele de make up preferate. Nu uitți să repetați acest proces cât de des. Preferabil o dată pe săptămână.

Ce folosesc eu: șamponul Johnson’s baby deoarece lasă pensulele extrem de mătăsoase și fine. Am descoperit recent un accesoriu din silicon pentru curățare, precum cel din imagini. Există varianta mini sau cea maxi în care poți introduce palma. Ajută la îndepărtarea completă a impurităților și salvează și timp cu acest proces. Pensulele umezite și șamponate se apăsă cu mișcări circulare pe partea liniară. Și nu uitați, investiți în pensule de calitate deoarece acest lucru vă va scuti de probleme ulterioare.

brushes5

Și dacă tot am ajuns la acest capitol, vă mai dau câteva idei pentru a nu vă trezi cu tenul plin de pete, de acnee și alte nebunii: curățați tenul dimineața și seara cu apă micelară; ștergeți doar cu hârtie, niciodată cu prosop, indiferent cât de curat pare; schimbați constant fața de pernă; evitați contactul cu mână cât de mult posibil deoarece este plină de microbi; nu schimbați foarte des brandul de cremă de față sau de fond de ten.

Dacă aveți și alte sugestii, le aștept mai jos. Până una alta, mă duc să mă machiez cu pensulele abia uscate! 🙂

Foto: Pinterest

 • 104
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  104
  Shares
 • January 28, 2017
-->

Poate te interesează

Cum să ai grijă de tenul gras și seboreic
June 20, 2019
Câștigă un răsfăț la The Bar – Beauty Salon (C)
May 06, 2018
Femeie, nu crezi că e timpul să renunți la părul de pe mâini?
April 26, 2016
Prima gamă de produse cosmetice dedicată frumuseții interioare
March 09, 2016
Încearcă un Brave cut pentru o cauză nobilă!
March 02, 2016
Castiga setul de baie pe care orice femeie si l-ar dori! (C)
December 24, 2014

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *