10 trucuri pentru a călători mai mult


De multe ori sunt întrebată cum de îmi permit să călătoresc atât de mult. Invariabil explic tuturor că eu trăiesc pentru a călători și cred că acesta este și principalul truc pentru a face mai des această activitate minunată. Dacă îți canalizezi energia în această direcție și îți dorești cu adevărat să explorezi lumea, în mod cert că ți se va întâmpla. Eu, pur și simplu, trăiesc pentru călătorii, îmi organizez viața între muncă și plecări și aleg, cel puțin pentru moment, să îmi cheltuiesc cei mai mulți bani pe bilete de avion și cazări. Pentru mine călătoriile sunt parte din mine, o sursă de a-mi reîncărca bateriile, de a-mi îmbogăți bagajul de cunoștințe și de a mă desprinde de rutina cu care nu îmi doresc să mă obișnuiesc niciodată!

Pe lângă setarea gândului spre a călători mai mult, ai nevoie și de un buget. Și cum nu mulți dintre noi avem moșteniri de la părinți sau sponsori, este nevoie să învățăm să “travel smart“. Asta înseamnă puțin de planificare, oarecare flexibilitate și alegerea între a cheltui banii pe călătorii sau pe altfel de obiecte precum îmbrăcăminte sau o mașină mai scumpă. Consider că suntem în cea mai bună perioadă din istoria omenii din punct de vederii al posibilităților de a călători deoarece avem o ofertă destul de variată și putem găsi moduri ieftine de a ajunge chiar și la mii de kilometri distanță de România. Aș vrea să cred că vremurile când puneam tot anul la saltea pentru a pleca 3 zile pe Valea Prahovei au apus și că am realizat că Turcia și Grecia nu sunt singurele țări unde poți ajunge cu un venit modest. Cu puțin noroc și timp acordat acestui capitol, ai șansa să vezi chiar și o țară din Africa cu un buget similar unui sejur la Mamaia.

Așadar, cum putem călători mai mult?

Fii flexibil în ceea ce privește destinația! Nu întotdeauna socoteala de acasă se potrivește cu cea din căutările pe siteurile companiilor aeriene. Dacă ești dispus să vizitezi diverse țări, în funcție de prețul biletelor, atunci ai șansa de a explora mult mai mult. În plus, orașele din jurul celui care locuiești pot fi o opțiune bună. Pun pariu că sunt destule unde nu ai ajuns și unde ai putea să descoperi tot felul de obiective turistice neașteptate. Îți poți planifica vacanța după ce ai găsit o modalitate de transport convenabilă. Și fii dispus să călătorești și în extra sezon, când prețurile se duc în jos.

LCM_01-2017_WIZZ_Ryanair

Planifica în linii mari plecarea! Nu e nevoie neapărat de un excel și de un program făcut pe ore, dar, dacă o gândești puțin, sigur iese ceva foarte avantajos. Vezi dacă merită un low cost sau te costă mai mult autobuzul de la aeroport până în oraș. Verifică dacă nu cumva un hotel central e o alegere mai rentabilă decât un apartament situat la periferie dacă pui la socoteală și că noaptea o să ai nevoie de taxi. Nu trebuie să controlezi fiecare detaliu, ci doar să fii un pic inteligent.

Cumpără din timp biletele! E valabil în principal pentru biletele de avion, dar nu numai. La fel ca și companiile aeriene, multe hoteluri au oferte dacă închiriezi o cameră cu multe luni înainte, așa cum poți beneficia de reduceri pentru biletele de intrare la spectacole sau muzee, dacă le iei cu mai mult timp în avans.

Cumpără online biletele! Călătoresc în afară țării de mai bine de 16 ani și am învățat în timp că cea mai neinspirată decizie este să achiziționezi bilete la galerii, expoziții, muzee sau showuri direct de la intrare. Nu doar că e posibil să nu mai găsești sau să stai la coadă, dar în mod cert vor fi mai scumpe. Apoi, poți folosi motoare de căutare inteligente precum KAYAK pentru a compara bilete de avion. Dacă le iei astfel, ci nu direct pe siteul companiei de zbor, ai șansa să aterizezi la un operator care vinde la un preț mai mic, deoarece are discount de partener. Regula această este valabilă și în cazul hotelurilor deoarece prețul afișat al camerei la recepție este invariabil mai mare decât cel de pe net.

Renunță la extra bagaje! Poți alege să călătorești doar cu un bagaj de mână dacă te organizezi puțin. Asta o să reducă semnificativ costul biletului de avion pe liniile low-cost. Nici nu ai nevoie de mult spațiu dacă gestionezi cu atenție conținutul bagajului. E esențial să ai haine versatile, schimburi și produse de baie și cosmetice în varianta mini. Camera foto o poți lasă la vedere, iar geaca, șapca și alte accesorii care ocupă mult spațiu, poți să le ai direct pe tine. O să fii încântat să vezi că poți economisi astfel exact suma necesară pentru cazare.

Echilibrează plăcerile! Asta nu înseamnă că trebuie ca toată vacanță să mănânci doar de la supermarket, dar poți să balansezi un mic dejun format din produse ieftine cu o cină pe un restaurant cu vedere excelentă spre oraș. Gândește suma pentru cheltuieli între intrări, shopping, desert și tot ce îți trebuie și fă o listă de priorități. La final o să ai impresia că ai trăit o mulțime de experiențe, în aceeași bani.

Călătorește cu cinveva! Întotdeauna e mai simplu în doi sau cu prietenii deoarece împărțiți taxele de autostradă, dacă închiriați mașină, costul cazării, mâncarea pentru acasă, puteți beneficia de reduceri de grup la intrări, că să nu mai zic de taxi. Din experiența mea, a călători single este un lux deoarece vei plăti cât pentru o persoană și jumătate, cel puțin.

Încearcă să faci saving sau extra money smart! Pune undeva ascunși o sumă lunar, uită de ei. Ia-ți un part-time job sau un proiect suplimentar în weekend. Ai în minte ca scop să călătorești mai mult, așadar vei fi motivat să muncești extra. Consideră totul ca pe o joacă în urmă căreia capeți experiență și economisești pentru o călătorie mult visată.

Devino client membru la companiile aeriene! Mi s-a întâmplat de câteva ori să acumulez puncte care să acopere valoarea integrală a unui bilet. În plus, membrii primesc primii oferte, pot primi upgrade de la clasa economy la business. Nici nu vei ști când vei acumula puncte.

Fă ceva diferit comparativ cu ceea ce se întâmplă de obicei în vacanțele tale! Fie că ești dispus să muncești în altă țară, chiar și temporar; fie că alegi să stai la localnici sau să înlocuiești trenul cu un autobuz local pentru a te deplasa între orașe sau chiar între țări dacă vorbim de Asia; toate te pot ajutA să reduci cheltuielile. Te asigur că atunci când ești dispus să renunți la pretenții o să descoperi o mulțime de lucruri despre Tine, o să trăiești experiențe nebănuite și îți vei îndeplini și visul de a fi călătorit mai mult.

Sunt curioasă dacă aveți și alte trucuri pentru a călători mai mult. Sper că cele 10 să va fie de ajutor și să îmi lăsați mai jos în comentarii care este următoarea destinație pe care le veți testa. Iar dacă sunteți pasionați de călătorii, vă aștept pe canalul meu de Youtube cu un SUBSCRIBE!

Backpacker-Bucket-List-1080x675

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • August 24, 2018
-->

Poate te interesează

NOMAD DIGITAL pe insulă (Tenerife 2021)
February 25, 2021
Cum este de fapt la un RETREAT DE FEMINTATE
September 30, 2020
10 locuri preferate din București
May 29, 2020
Propuneri de vacanțe tip experiență pentru 2020
December 30, 2019
HAI CU MINE ÎNTR-UN RETREAT DE YOGA ÎN BALI ÎN IANUARIE 2020!
July 25, 2019
Bilet doar dus. Viața de Digital Nomad.
March 10, 2019

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *