Povestea din Cuibul Artiștilor


Cuibul Artiștilor este o idee pornită din dragoste pentru artă. Acum cinci ani, pentru că își doreau să joace mai mult, Victor și Serin căutau un loc. Întâmplător sau nu, au ajuns la decanul Facultătii de Instalații din Bulevardul Pache Protopopescu. Le-a pus la dispoziție sala de ceremonii și le-a dat o șansă, dar nu a avut prea multă încredere. Prima piesă a fost un succes enorm. Au stat oamenii inclusiv pe scenă deoarece spațiul era prea aglomerat. De acolo a pornit visul de a pune 300 de reprezentații în scenă în doar un an de zile. Au reușit, doar că în 530 de zile. Ce a urmat este și mai fabulos. În 2019  au avut 403 spectacole și 34.543 de spectatori. În 2020 își propun 700 de reprezentații și 57.500 de oameni în sală . Spectacolele se joacă în calupuri de 24 de reprezentații, apoi nu le mai reiau tot anul. Cuibul Artiștilor a adunat 130.000 de spectatori de când există și cu sigurantă numărul acesta va crește mult mai mult.

În 2019  au avut 403 spectacole și 34.543 de spectatori. În 2020 își propun 700 de reprezentații și 57.500 de oameni în sală.

Ce trebuie știut este că toate spectacolele de la Cuibul Artiștilor sunt gratuite. Așa a pornit proiectul și așa va continua. În Cuib vin liceeni voluntari care întâmpină lumea la spectacole și ajută cu decorul și alte detalii tehnice. Între timp există și sponsori, iar cei care vor pot dona, după spectacol. Donația nu este obligatorie. Mai mult, când vii la teatru la Cuibul Artiștilor, ai vin și apă la intrare. Dar te asigur că nu poți pleca fără să lași o sumă de bani deoarece senzațiile trăite merită. Rezervările se fac pe Facebook și pe siteul lor – aici. Nu găsești loc de pe o zi pe alta, așa că ai face bine să păstrezi un loc din timp. Momentan se joacă: “Oscar și Tanti Roz” și “In a complicated relationship”. În curând îi veți vedea și la Cluj și, sper eu, și în alte orașe sau într-un nou turneu național.

Vă zic, nu mă așteptăm să îmi placă atât de mult la Cuibul Artiștilor. A fost o experiență extrem de plăcută și abia aștept să revin, fie la piese unde joacă Victor și Serin, fie alți colegi de ai lor deoarece împreună sunt o echipă deosebită și reușesc să facă lumea asta un pic mai frumoasă. Mergeți la Cuibul Artiștilor!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • January 23, 2020
-->

Poate te interesează

Câteva recomandări – film, carte, serial, podcast
March 25, 2023
Câteva recomandări – film, carte, teatru, serial
May 26, 2022
Te aștept la Shop my Library să cumperi cărți și să faci o faptă bună!
January 11, 2020
5 cărți care mi-au schimbat modul de gândire
January 05, 2020
Film, serial, carte – emoție
March 24, 2018
Film, carte, teatru – Hawaii, dragostea modernă, Regele Lear
November 26, 2017

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *