Conversații intime sau subiecte care nu ar trebui să mai fie tabu


Săptămâna trecută mi-a sărit în ochi o campanie în social media. Recunosc că am aflat de ea datorită unor băieți nu foarte bine intenționați, dar așa am ajuns și eu să văd celebrul clip în care “gogoșelele” discută între ele despre diferite probleme întâmpinate. Dacă nu știți la ce mă refer, aflați că vorbesc despre un clip lansat de către Beliema de la Idelyn. În spatele acestei execuții este o campanie axată pe sănătatea intimă a femeilor.

Ceea ce mi-ar plăcea mie ar fi să se înțeleagă două lucruri. Pe de o parte, faptul că textul clipului este astfel gândit cât să nu includă cuvinte care ar putea fi interzise pe internet, să fie prietenos cu o notă de umor și educativ în același timp. Pe de altă, cel mai important ar fi să înțelegem că în România chiar există o problemă legată de igiena intimă a doamnelor și domnișoarelor. Cred că a venit momentul să nu ne mai fie frică să întrebăm când nu știm ceva, să discutăm cu mama, prietena sau cineva care se pricepe. Să fim mai atente la noi și la propria sănătate, astfel încât să ne putem trata corespunzător sau să prevenim anumite boli.

Îmi amintesc de un episod din “Sex and the City” văzut acum mai bine de 10 ani în care Charlotte descoperă pentru prima dată cum arată vaginul său și este învățată de către prietenele sale că trebuie să fie atentă la această parte din ea. Poate că unele o să vă mirați, dar dacă discuți cu un ginecolog o să te crucești de cât de puțin sunt informate româncele. Multe nu știu că infecțiile vaginale pot fi provocate atât de ciuperci cât și de bacterii. Aparent femeile consideră în proporție de aproape 70% că infecția vine de la ciuperci, și uite așa se autotratează greșit, ceea ce duce la complicații și mai mari.

Pe lângă faptul că în România nu există ore de educație sexuală, noi mai suntem și tot timpul pus pe miștouri. Bașca că pare rușinos să discutăm deschis despre infecții sau să spunem cu voce tare cuvântul ăla cu “V”. De asta o numim gogoșică, piersicuță și mai știu eu cum. Eu însă vă zic că nu e de glumit cu VAGINUL (oricum sună asta) și cred că este extrem de important să consultăm anul un medic ginecolog, să fim informate, să ne tratam corespunzător și să știm care produse previn și care tratează anumite infecții. Deasemenea, cred că este relevant să știm ce produse ne sunt necesare, când și cum se folosesc.

Cam asta înseamnă #ConversatiiIntime cu Beliema de la Idelyn. Am descoperit pe idelyn.ro 3 produse care  vă potfi utile în igiena intimă zilnică sau atunci când vă confruntați cu infecțiile vaginale, fie ele cauzate de ciuperci sau bacterii. Beliema Effect comprimate vaginale tratează bacteriile și ciupercile deja existente, în timp ce Beliema Expert cremă intimă are un efect de calmare, îndepărtând senzațiile neplăcute de mancărime, iritare și arsură. Crema intimă a fost dezvoltată în colaborare cu medicii ginecologi, la fel ca și Beliema Expert gel intim care ajută la prevenirea infecțiilor vaginale, asigurând o protecție zilnică. Împreună, produsele Beliema te ajută în igiena intimă zilnică dar și în tratamentul  și prevenția infecțiilor vaginale. Prin urmare, trebuie să ai grijă doar de tine, nu și de iritație!

Pe idelyn.ro există și posibilitatea ca voi să lăsați orice întrebare aveți legată de igiena intimă. Eu vă provoc să priviți acest clip, să zâmbiți, iar apoi să vă gândiți că poate femeile din jurul vostru nu știu despre ce este vorba și ar fi util să afle și ele. Puteți da clipul mai departe sau acest articol! Haideți să vedem câte #ConversatiiIntime putem porni în online!

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • November 8, 2017
-->

Poate te interesează

Mișcare acasă, fără diete, suplimente alimentare bune și echilibru
January 24, 2021
Înlocuiește obiectivele de început de an cu manifestarea intențiilor
January 08, 2021
Cum este de fapt la un RETREAT DE FEMINTATE
September 30, 2020
De ce trebuie să mergi la control ginecologic periodic
July 14, 2020
5 ani de când nu mai mănânc carne
June 15, 2020
Sport echilibrat, nu trend, chin sau obligație
September 20, 2019

2 Comments

Butusina Anamaria
Reply November 8, 2017

Da chiar este un subiect care ar tb abordat mai des!

Oana
Reply November 9, 2017

,a adevarat,dar clipul e bestial

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *