De unde comanzi acasă mâncare sănătoasă în București


Despre mine pe scurt: nu gătesc niciodată, nu am nici măcar aragaz sau dorința de a achiziționa unul, nu mănânc deloc carne de peste 4 ani și am grijă de mine, de ceea ce mănânc, de tonus. A mânca 90% din timp sănătos a devenit, de mult timp, un stil de viață. Nu e vorba de o schimbare care a venit peste noapte, ci auto educație în timp. Atfel încât, în prezent, mănânc o dată de două ori pe lună ceva dulce, foarte rar prăjeli, deloc pâine albă, niciodată nu beau sucuri acidulate sau neacidulate și tot așa. Cert este că încerc ca majoritatea alimentelor mele de peste zi să fie fructe sau legume, să fug de tot ce este foarte procesat și să evit caloriile “degeaba” precum cele din sosuri. Cam așa stă treaba pe scurt. Mă gândesc, totuși, că nu sunt singura care nu e pasionată de gătit, dar care s-a săturat de semi preparate de la Mega Image. De aproape un an m-am împrietenit cu livrarea acasă, mai ales de când biroul meu este “acasă”, ca freelancer. Și uite așa am testat cam toate restaurantele care fac catering în zona unde locuiesc, adică între Piața Victoriei și Piața Română, cu precădere pe cele care au preparate vegetariene și vegane, dar nu numai. Opțiuni bune există la orice tip de restaurant, trebuie doar să vrei să îți respecți corpul și să nu îl sabotezi cu alimente grase, cu făinoase și cu zahăr .

Cele 3 restaurante de unde comand constant mâncare sănătoasă

Coolinart

Restaurantul unde găsesc, fără doar și poate, cei mai interesanți și savuroși Burgeri vegetarieni pe care i-am mâncat vreodată. Preferatul meu este Vegan Avocado Burger cu cartofi prăjiți. Conține chiflă, avocado, făină de năut, tofu, drojdie inactivă, caju salată verde, roșie, cartofi prăjiți, sos de roșii , maioneză vegană cu usturoi. Treuie să testați și Omleta cu mozarela și spanac sau Salată cu Halloumi, dar și desertul Apple Eggs (ouă, mere, scorțișoară, merișoare pișcoturi), pentru zilele când vreți ceva dulce.

Sara Green

Primul fast food vegan și raw vegan din România, cum își spun ei. Mie nu îmi pare chiar fast food, deoarece cred că unele preparate iau ceva mai mult timp de pregătire. Trebuue să încercați Supa cremă de linte (Linte roșie, morcov, telină, ceapă, pătrunjel, mix condimente, apă ionizată alcalină) sau Salata Rainbow delight (Avocado, castravete fresh, ardei gras roșu, ardei gras verde, ardei gras galben, salată verde, tofu copt în tigaie, sos tahini, lipie cu maia și faină integrală). Iar pentru dimineață la cafea, am 2 propuneri: Raw Brownie și Banana Bred.

Arome

Vecinii mei și cei la care ador să merg în zilele calde la Brunch. Pentru acasă, printre preparatele pe care le comand cel mai des se numără: Holy grail (Chiflă, spumă avocado, somon afumat, ou, pesto roșu, salată rucola, roșii cherry), Salată Falafel (Rucola, Ardei Gras, Castravete, Morcov, Pară, Ridichii, Falafel, Rodie, Humus, Dressing) și Sandwich Avocado (Baghetă, Pesto Roșu, Avocado, Măsline, Rucola, Lămâie). Ce au ei diferit sunt Freshurile din fructe și legume și antioxidanți. Eu nu sunt fân acestor licori, dar găsiți la Arome, dacă va plac.

Mai sunt și alte restaurante de unde comand mâncare acasă, dar acestea sunt Top 3 la mine. Sper că v-am dat o idee bună, mai ales pentru zilele geroase când nu aveți chef să ieșiți din pijamale pentru a merge în oraș!

 • 6
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  6
  Shares
 • November 30, 2019
-->

Poate te interesează

București 100, Bucureștiul meu (P)
June 26, 2018
Un restaurant din București unde te simți ca în Spania
June 10, 2018
Condimental de Calif aduce Kebun – cel mai cool kebab reinventat
July 02, 2017
POESIA – bucătărie italiană și decor de poveste
April 13, 2017
GRAM BISTRO – vinuri, fructe de mare și măr copt în Amaretto
February 03, 2017
Vin, cafea și ciocolată la Coppa Coffee&Wine bar
January 30, 2017

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *