Prima injecție cu acid hialuronic nu se uită niciodată! (P)


Vine o vreme, mai undeva după 30 de ani, când sutele de nopți nedormite, stresul, nervii, alcoolul, tutunul și gravitația își spun cuvântul. Pentru o femeie asta înseamnă că începe să observe câteva dungi, mai fine, mai adânci, pe frunte, în jurul ochilor, în zona buzelor, pe gât. Acum, sinceră să fiu, cred că este extrem de important și ce genă ai, dar îngrijirea este esențială. Indiferent de ceea ce vor spune unele și altele pe rețele de socializare, un rid nu dispare cu nicio cremă minune, nici cu masaj, nici cu dormit două săptămâni non stop și nici dacă bei doi litri de apă pe zi. E drept că toate astea pot ține ridurile sub control și te ajută să nu deshidratezi și mai mult tenul încât să devină și mai vizibile ridurile, dar nu le elimină ca prin magie. Și atunci vine acea vreme, când se ia decizia să se treacă la următorul nivel.

Pentru mine a însemnat o injecție cu toxină botulinica pentru frunte și o injecție cu acid hialuronic pentru a umple “șanțurile” de sub ochi.

Când te gândești la metode de întinerire, vei constata că treaba nu-i așa simplă și că sunt multiple metode, mai invazive sau mai puțin. Pentru cineva ca mine care se simte de 23 de ani, așadar nu vrea niște dungi pe frunte, a fost esențial să înțeleg care sunt stadiile și să discut cu un specialist în prealabil. Cred că e important să mergem la estetician, care să se uită la cazul nostru concret, și nu recomand să citim tot ce găsim pe internet. Astfel, la recomandarea unei prietene care m-a chemat la un eveniment de lansare, am ajuns la Centrul Medical Pogany, primul centru de excelentă în chirurgie postbariatrică și estetică din țară. Ceea ce m-a făcut să revin în cabinet a fost prezentarea inițială, delicatețea și sfaturile pertinente ale doamnei doctor Giuglea. Pentru mine relația medic-pacient este esențială.

Dr Carmen Giuglea și Dr Silviu Marinescu, medici chirurgi de specialitate chirurgie plastică și estetică, cu o experientă în domeniu de peste 18 ani, au îmbinat în activitatea de zi cu zi chirurgia reconstructivă efectuată într-un spital de urgență cu chirurgia estetică efectuată în clinica privată și cu activitatea didactică de îndrumare și formare a studenților și rezidenților în specialitate.

Gama de intervenții chirurgicale care se pot desfăsura în clinica Pogany este foarte variată, fiind reprezentată de intervenții chirurgicale estetice faciale, rinoplastii, chirurgia de modelare a sânului, de remodelare a conturului corporal, alături de  multiple proceduri nechirurgicale de întinerire a feței (PRP- terapia vampir, mesoterapie, injectări de fillere sau toxină botulinică, laser, radiofrecventă). De asemenea majoritatea intervențiilor de chirurgie plastică se pot efectua în această clinică modernă. Clinica Pogany este prima clinică din tară care este specializată în chirurgia postbariatrică. Interesul pe care dr Carmen Giuglea l-a arătat acestei categorii speciale de corecții corporale care se adresează pacienților care au slăbit mult prin operații de gastric sleeve sau prin diete. Intervențiile corectoare multiple care sunt necesare unui singur pacient postbariatric nu sunt simple, iar pentru obținerea unui rezultat optim, ele trebuie să urmeze un algoritm care în momentul de fată este bine pus la punct la nivelul clinicii Pogany.

Din fericire pentru mine, eu nu am astfel de probleme. Pentru mine a fost prima data când mi-am făcut curaj să fac o injecție cu acid hialuronic, ceea ce îmi doream. Mi s-a făcut anestezie cu o cremă, deci nu am simțit efectiv durere, ci un disconfort. Prima zi vine cu roșeață, urme de înțepături, așadar nu se recomandă make up sau ieșit din casă. La mine a fost vizibil încă din cabinet că s-au umplut șanțurile de sub ochi. Cât despre frunte, pot spune ce de azi zona va fi mai “zen”, adică mult mai relaxată. Am înțeles că e recomandat să repet procedura cam o dată pe an. Nu există efecte adverse, dar o injecție nu ține pe viață, ceea ce este logic. Durează câteva minute cu totul, costă câteva sute de euro, în funcție de problemă, dar cred eu că merită, atât timp cât zâmbești zilnic când te privești în oglindă.

Fie că sunteți femeie sau bărbat, că vreți implanturi mamare, hialuronic, liposucție, mărire de buze și multe altele, pe clinicapogany.ro aveți detalii complete despre servicii, prețuri și echipa care se va ocupa de voi. Am și o veste bună: până la 31 decembrie 2019, aveți un voucher cadou în valoare de 500 de euro pentru proceduri injectabile și intervenții estetice ce depășesc suma de 3000 euro. Și vă mai zic ceva: cântăriți bine înainte să luați o decizie, dar nu lăsați prejudecățile altora să vă împiedice să arătați exact cum simțiți. Vreau să cred că nu mai există teama de a mărturisi că ți-ai injectat acid hialuronic sau că ai mărit / micșorat orice ți-ai dorit. Nimeni nu trăiește în corpul vostru, iar cel mai important este să trăiți în armonie cu voi, simțindu-vă excelent cu modul în care arătați la exterior!

 • 24
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  24
  Shares
 • December 19, 2019
-->

Poate te interesează

Produse cosmetice și de makeup accesibile foarte bune
March 30, 2022
Produse cosmetice si de makeup accesibile WOW!
July 21, 2021
Produse cosmetice și de îngrijire recomandate (Vara 2020)
July 24, 2020
Produse cosmetice și de îngrijire recomandate (Iarna 2019/2020)
December 22, 2019
Produse cosmetice și de îngrijire recomandate (Toamna 2019)
October 06, 2019
Produse cosmetice și de îngrijire recomandate (Vara 2019)
August 01, 2019

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *