City break toamna în Mallorca


La final de octombrie, am ajuns pe insulă, de data asta în Mallorca, Spania. Pentru am locuit aproape 3 luni în Tenerfie, așteptam fie oarecum similară. Ceea ce a și fost, dar nu întru totul, deoarece Mallorca are un peisaj mult mai uniform și este mult mai mică. Mallorca este cea mai mare insulă a Spaniei și a Arhipelagului Balearic, aflat în vestul Mării Mediterane, lângă coasta estică a Peninsulei Iberice. Insula se află între Ibiza și Menorca. Pe de altă parte, Tenerife face parte din Insulele Canare, fiind cea mai mare, cea mai înaltă și cea mai populată dintre acestea. Insula este situată în Oceanul Atlantic, în apropiere de coasta nord-vestică a Africii. Așadar, vremea este diferită, deoarece în Mallorca sunt temperaturi mai mici comparativ cu Tenerife. Dar, lăsând comparația deoparte, cred un city break tomnatic este ideal dacă vrei te bucuri de zile călduroase, de peisaje fabuloase, de plajă și munte.

Până în Palma există zbor low cost, așa prețul poate fi destul de mic. Pentru cazare sunt nenumărate opțiuni, de la hoteluri de lux, la apartamente în regim AirBnb super accesibile. Personal am ales zona Magaluf, pentru este una cu mult soare, dar sunt o mulțime alte orașele cu un farmec aparte, fie pe malul Mediteranei, fie precum Valdemossa, un oraș tradițional majorchez liniștit. Dar, esențial ar fi ai mașină, pentru altfel nu te poți bucura de aproape nimic. Iar farmecul insulei nu este stai într-un resort sau în orașul Palma de Mallorca, ci te bucuri de peisaj, de natură, de drumuri, de sate, explorezi, chiar și fară GPS. Prețul mașinii începe de la 50 de euro pe zi, iar în aeroport sunt zeci de firme care închiriază. Cât despre prețuri, sunt decente, chiar mai mici decât în România putea spune, dacă vorbim de mâncare și băutură, dar, desigur, depinde și ce tip de turist ești, la ce fel de restaurant vrei mergi ori dacă vii aici pentru shopping, poate chiar pentru a-ți lua perle, Mallorca fiind recunoscută pentru acest tip de bijuterii.

Ce mi-a plăcut cel mai mult în Mallorca și ce recomand:

Soller – preferatul meu deoarece este un amestec dintre oraș de munte și port la mare, cele două zone fiind unite de un tren turistic are nu trebuie ratat. Calea ferată istorica, Ferrocaril, a fost construită din profiturile obținute din comerțul portocali și lămâi. Am băut o apă fix în fața catedralei, am admirat câteva magazine cu produse locale, apoi am luat trenul și am ajuns în port. A fost un apus fantastic, admirat de la o terasă situata fix lângă mal, în timp ce priveam ambarcațiunile sau copiii care fugeau pe nisipul fin. În drum spre mașină, am furat și o lămâie necoaptă, așa, de drag și pentru mirosul îmbietor.

Valdemossa – un orășel mic de munte, cochet, boem, cu străduțe înguste, plin de galerii, cafenele, restaurante și flori. Se pare aici au locuit mulți artiști și vin constant actori, cântăreți sau scriitori. Străzile sunt instagramabile și un deliciu pentru pasionații de fotografie. Odată cu primii pași făcuți în Valldemossa, fiecare dintre noi căuta Mănăstirea din secolul al XII-lea, devenita un simbol al iubirii dintre compozitorul Frederic Chopin și scriitoarea franceză Aurore Dupin (cunoscută sub numele de Goerge Sand). Îți recomand oprești la o terasă și te bucuri de o cafea și de un produs de patiserie local precum Ensaimada, un fel de pâine dulce.

Palma de Mallorcacapitala Insulelor Baleare, este cel mai mare oraș din Mallorca, jumătate din populația insulei locuind aici. Este cochetă, este un amestec de străduțe, este un loc minunat pentru iubitorii de modă, pentru perle, pentru a veni cu iahtul, pentru relaxare în oraș. Portul este dominat de CatedralaLa Seu“, impresionantă absolut. Desemenea, Palma de Mallorca este o importantă stațiune balneară. În oraș se află și una din reședințele de vacanță ale familiei regale spaniole, palatul Marivent. Nu ratați Muzeul perlelor, cu intrare gratuită, promonada în port, dar și cină la un sky bar de unde se vede orașul luminat.

Magaluf – o stațiune care, cu siguranță, se prezintă mai bine în sezonul cald, renumită pentru cluburi, baruri și restaurante. Aici temperaturile sunt mai ridicate, iar în ultimele zile din octombrie am făcut și plajă. În rest, localitatea este mică, foarte turistică, împânzită de hoteluri opulente unde probabil poți sta la piscină, merge la masaj și jacuzzi și alte activități de relaxare.

Pe lângă acestea trebuie vedeți Es Pontas, un pod natural pe coastă ori satul Deia. Acesta se află pe un deal, înconjurat de câmpii și plantații aromate de citrice. Clădirile pitorești din sat au acoperișuri cu gresie și obloane verzi, tipice pentru arhitectura mediteraneană rurală din Mallorca. Am ratat (sau am lăsat pentru data viitoare): Capul Formentor, Palma Aquarium, parcuri acvatice, peșteri, castele și multe altele. Cu siguranță o lună pe insulă merită, deoarece ai o mie de povești și locuri de explorat. Timp și bani fie. Insula Mallorca este un spectacol și mi-ar plăcea revin într-o zi!

 

 • 86
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  86
  Shares
 • November 2, 2021
-->

Poate te interesează

Alte locuri inedite din Paris pe care să nu le ratezi
November 02, 2023
5 săptămâni în Dubai – câteva recomandări pe care să nu le ratezi
March 10, 2023
10 zile în Munchen – nomad digital și 5 zile de explorat orașul și împrejurimile
November 16, 2022
O zi în Salzburg, Austria
November 10, 2022
5 zile în Dubai și câteva ore în Abu Dhabi
October 27, 2022
Balkan trip Serbia – Muntenegru – Croația
August 29, 2022

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *