Tu ce oferi în cuplu?


În urmă cu vreo 3-4 ani treceam printr-o despărțire, cumulată cu o perioadă de căutări pe plan profesional și spiritual. Îmi doream altceva, mă redescopeream pe mine, îmi găseam un vis și încercam să văd de unde să o apuc. În acea vreme, între 4 perechi de ochi și 2 pahare de vin, mă plângeam unei prietene și povesteam despre obsesiile și dorințele acelor zile. Încercam să îi spun ce îmi “trebuie” de la un viitor partener, ce aș vrea să îmi ofere, cum să fie, ce nu mi-ar mai plăcea. Tabloul era tipic pentru o fetiță: el se presupunea că va fi perfect, iar eu prințesa căreia i se va oferi totul de-a gata, răsfățată, imatură, egoistă și ușor impertinentă. Se întâmplă să fi fost obișnuită prost și aveam să mă dau, de mult prea multe ori, cu capul de pereți apoi.

Prietena mea m-a ascultat o vreme. Apoi mi-a pus o simplă întrebare: “Dar tu ce îi oferi lui?”. Nu am multe momente de care să îmi amentesc, în urmă cărora să mi se fi întipărit anume vorbe în minte. Mi-au rămas gravate în creier și au fost ca o doză de trezire la realitate. La început nu am consitetizat-o și am trâmbițat pe același ton arogant și imatur, specific acelor timpuri, cum că aș ști exact ce dau eu când vine vorba de cuplu. Nu știam și mi-a luat o vreme bună să aflu. Astăzi știu pentru că am lucrat cu mine, pentru că am dorit să pot spune că știu exact cine sunt și ce pot da unui bărbat, indiferent de ceea ce primesc, de situație sau de conjuctura. Știu ce pot oferi pentru că știu cine sunt, încotro mă îndrept, ce vreau și mai ales ceea ce nu accept în doi. Știu ce pot oferi pentru că am cercetat ce se întâmplă cu trupul, mintea și sufletul meu și le-am pus de acord. Știu ce pot oferi pentru că m-am maturizat și am lucrat în fiecare zi (încă o fac) pentru a afla. Știu pentru că mi-am dorit să știu și pentru că am descoperit că nimeni nu este dator să te iubească sau să îți pună lumea la picioare. Știu că pentru a primi acea iubire trebuie să fii pregătit, să fii conștient de ceea ce poți oferi și să ai un dram de noroc.

Dacă am descoperit ceva în anii care au trecut este faptul că te poți îndrăgosti de persoane care nu se încadrează în standardele gândite în prealabil. Uneori putem să confundăm indragosteala cu iubirea. Alteori putem să iubim pe cineva chiar dacă sentimentele nu ne sunt împărtășite. Am aflat că pentru a ști ce poți oferi trebuie mai întâi să inelegi ce nu vei accepta niciodată. Poate compromisurile de orice fel ți se păr complicate, poate nu vei dori să renunți la un viciu doar pentru că o cere altcineva. poate vei aștepta la infinit fluturași, magie și nebunie și nu te vei mulțumi cu o relație liniștită. Poate nu vei dori să ai copii și asta e bariera pe care jumătatea ta ar trebui să o accepte. Tot ceea ce contează este să afli ce nu poți oferi, iar acela devine punctul de a alfa și ce poți.

Oamenii independenți sunt greu de mulțumit și chiar de iubit. Ei nu au nevoie de altcineva, ci sunt într-o relație pentru că își doresc și pentru că astfel ar fi și mai fericiți. Ei nu se simț singuri nici măcar atunci când sunt single. Ei nu oferă cu scopul de a li se returna favorul. Cei independenți sunt, în același timp, și imprevizibili și se plictisesc repede. Posibil că nu vor oferi ceea ce își dorește dependentul de iubire, persoana care a fost toată viața în pas dublu. E drept că iubirea unește cele mai ciudate ființe, chiar dacă unul vine de pe Marte și altul de pe Venus. Se poate, dar e mai complicat. Unii nu vor ști ce pot oferi, alții vor ști mult prea bine. Unii au răbdare, alții se defocuseaza prea rapid.

Uneori, cineva te ia de mână și îți propune să aflați împreună ce poți tu oferi într-o poveste de dragoste! 🙂

Foto: Tumblr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • February 18, 2016
-->

Poate te interesează

În viață trăim 2 tipuri de iubire romantică: cea care te distruge și cea care te ridică
February 05, 2021
De ce ne despărțim? Limbajele iubirii.
July 12, 2019
10 pași pentru a fi un om fericit (pe bune!)
January 31, 2019
Nimic din ce pleacă nu a fost dat să rămână
June 28, 2018
De ce ai nevoie de o Încheiere în relația de cuplu
June 17, 2018
Doar o idee despre ce înseamnă un cuplu frumos
May 06, 2018

1 Comments

Videochat Galati
Reply February 24, 2016

Iubirea e complicata! Se intampla uneori sa imbine doua caractere complet diferite, pe care nu credeai ca ai sa le vezi impreuna vreodata. Dar, complicata, asa cum este ea, e atat de frumoasa!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *