Carnavalul din Santa Cruz de Tenerife


Acum ceva timp îmi spunea un amic despre carnavalul din Tenerife. Aflasem că este al doilea ca și amploare din lume, după Rio, dar nu îmi imaginam că va fi atât de impresionant precum l-am descoperit. Carnavalul din Santa Cruz are loc undeva spre finalul lunii februarie și ține două săptămâni. Data diferă anual. Nu știu cum este la Rio, dar cred că ceea ce am văzut în Tenerife seamănă destul de mult cu ceea ce știam din pozele din Brazilia.

3

1

Sute de care alegorice, concurs între diferite echipe venite din toată lumea, mii de costume, 2 milioane de oameni deghizați care ies în stradă, o nebunie de culoare și multă euforie. Nu ai cum să nu intri în starea de carnaval. Deși nu am avut un costum foarte elaborat, știu doar că am dansat pe ritmuri latino cum nu am făcut-o niciodată, am îmbrățișat străini, am făcut poze cu ei, am colindat străduțele cu prietenii mei și ne-am bucurat că nebunii de fiecare moment. Am aflat ce înseamnă pe bune un carnaval și înțeleg de ce se întâmplă în Spania. Latinii știu să se distreze și să facă fiesta, așa cum nicio altă nație nu înțelege.

IMG_6624

IMG_6617

IMG_6603

Carnavalul din Tenerife a ajuns în Insulele Canare la sfârșitul secolului al 15-lea, odată cu conchistadorii. S-a întâmplat pentru a marca ultima petrecere înainte de postul Mare al Paștelui. La acea vreme, Biserica Catolică a încercat să îl interzică. Populația s-a ascuns în spatele a tot felul de măști și costume și nu a lăsat pe nimeni strice petrecerea. Tradiția continuă, dar ia proporții cu fiecare an. În prezent a devenit pretextul locuitorilor de pe insulă de a veni în Santa Cruz, alături de străini și localnici. Paradele se întâmplă seara, dar ziua sunt tot felul de competiții. Portul este plin de autocare pline de copii și adulți sosiți cu gândul de a câștiga premii și a distra publicul. Festivitatea de deschidere este grandioasă, dar balurile mascate și defilările continuă timp de 14 zile. Carnavalul din Sânta Cruz de Tenerife este o adevărată explozie de veselie unde trebuie să ajungeți măcar o dată!

5

4

6

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • February 26, 2017

Poate te interesează

AM VIZITAT MACHU PICCHU, una dintre cele 7 minunile le lumii
August 16, 2019
CUSCO, orașul plin de energie situat la 3399m altitudine
August 12, 2019
LIMA -o capitală agitată, frumoasă și periculoasă
July 24, 2019
10 motive să faci o vacanță în TULUM (Mexic)
July 03, 2019
Vacanță în Maramureș #ECOMARAMURES
June 17, 2019
3 zile în Los Angeles: Hollywood, Walk of Fame, Universal Studios, Venice Beach
June 11, 2019

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *