București 100, Bucureștiul meu (P)


Nu îmi ajung 100 de cuvinte să descriu Bucureștiul, nici măcar 1.000. București este genul de oraș pe care îl urăști sau îl iubești. Eu ador Bucureștiul meu, pe care l-am ales, pe care am știut să îl văd, să îl explorez, unde am învățat, am iubit, am crescut, am cunoscut oameni fascinanți, am trăit amintiri memorabile. Bucureștiul meu e parte din mine, din ceea ce sunt azi și a devenit acasă, după 13 ani de când m-a adoptat cu toate posibilitățile sale. Și îmi amintesc și acum că la 14 ani îmi doream să evadez din provincie pentru a descoperi o nouă lume în București. Au mai fost necesari 4 ani pentru ca acest lucru să se întâmple. Încerc, în cele ce urmează, să vă prezint Bucureștiul meu în doar 100 de cuvinte:

În Anul Centenarului Marii Uniri, îmi amintesc cu nostalgie că în anul întâi de facultate au venit părinții să mă viziteze și i-am scos la o savarină la restaurantul de la Cercul Militar Național, cu primii bani câștigați. Îmi vin în minte și sutele de nopți pe care le-am străbătut pe Calea Victoriei, de la Moxa spre Ateneul Român, cu iubitul sau de una singură. Obișnuiam să mă opresc pe o bancă din fața Ateneului, să ascult muzică clasică în surdină, să hrănesc porumbeii de pe alee sau să citesc o carte. Întotdeauna m-a fascinat această clădire cu a sa arhitectură eclectică.

logo b100 blk@2x

Povestea continuă în București! Am ales să îl ador, să încerc să îl păstrez curat, să am grijă de el, să încerc să fac ceva pentru a-l face mai frumos. Îmi doresc să îmbătrânesc aici, într-o casă pe la Grădină Icoanei. Și mi-ar plăcea că fiecare să aibă bucuria de a descoperi o stradă, un muzeu, o clădire din Capitală și să revină la ele, cu dor, de fiecare dată când vor fi departe de București!

Material realizat în cadrul Programului Cultural București-Centenar, cu sprijinul Primăriei Municipiului București, prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic.

logo PMB

logo AMPT

 • 55
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  55
  Shares
 • June 26, 2018
-->

Poate te interesează

De unde comanzi acasă mâncare sănătoasă în București
November 30, 2019
Un restaurant din București unde te simți ca în Spania
June 10, 2018
Condimental de Calif aduce Kebun – cel mai cool kebab reinventat
July 02, 2017
POESIA – bucătărie italiană și decor de poveste
April 13, 2017
GRAM BISTRO – vinuri, fructe de mare și măr copt în Amaretto
February 03, 2017
Vin, cafea și ciocolată la Coppa Coffee&Wine bar
January 30, 2017

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *