Avem nevoie de valori in România!


Daca ar fi sa caracterizez cumva poporul roman as spune: ipocrit! Eu, tu, media, oamenii politici, noi cu totii.

Negam valorile pana nu devin populare si nu le oferim absolut nimic. Abia cand ne uimesc cu performante precum cele ale gimnastelor sau precum a le Simonei Halep ne amintim ca exista, atat noi, cat si statul sau mass-media, le mediatizam si le premiem. Apoi ne declaram, asa dintr-o data, fani si aruncam vorbe inutile si laude, fara nici un fel de acoperire.

Admiram tot ceea ce are poleiala aurita si pare ca straluceste, fara a analiza si substratul. Ridicam la rang inalt pupincurismul si prieteniile de conjuctura. Ne asociem cu persoane doar pentru a patrunde in anume cercuri sus puse sau bine vazute. Barfim pe la colturi, dar ne pupam plini de entuziasm la evenimente. Ne construim o imagine de oameni perfecti si morali, dar uitam limita decentei si a bunului simt cand ceva nu ne avantajeaza sau cineva are alta opinie, diferita de a noastra. Ne accesorizam cu obiecte valoroase, dar nu construim nimic palpabil si valoros pentru noi, pentru sufletul nostru, pentru ceilalti.

Promovam cu incapatanare non-valorile, dovada fiind tot ceea ce se intampla pe TV, pe radio, in campanii media, pe bloguri. Blamam personaje pe care apoi le copiem, constient sau nu. Sustinem ca e o rusine ceea ce se intampla cu generatiile tinere de azi, dar le oferim constant dovezi ca e calea usoara de a ajunge cunoscut. Cultura e cool doar cand se leaga de un concept astfel pus la cale, hipsteresc, in rest ne sperie tocilarii, oamenii care muncesc prea mult si ii acuzam ca nu sunt misto sau interesanti. O facem inconstient sau pentru a le diminua din ambitie, pentru ca nu stim sa ne bucuram pentru succesul altora. Suntem cei mai mari carcotasi si am dori mai multa nefericire si neimplinire, fie ca o recunoastem sau nu. Nu suntem sinceri nici macar cu noi insine.

Avem nevoie de oameni frumosi, de persoane care sa faca mai mult si sa se laude mai putin. Trebuie sa invatam ca succesul nu apare peste noapte, ci implica multa munca si talent. Ne lipsesc valorile sau nu stim sa le vedem. Ar fi frumos sa ne amintim si sa ne alegem o persoana/un personaj emblematic pentru cultura si societatea romaneasca, sa o aprofundam si sa ne punem ca obiectiv propagarea valorilor din Romania. Sa nu le lasam sa plece pentru ca strainii sa ii adopte, atat de usor. Sa ii apreciem, sa ii memoram, sa ne bucuram ca sunt si ne inspira. Romania si romanii au nevoie de valori si de modele de urmat!

P.S. Acestea sunt motivele pentru care am dat drumul unei provocari pe Instagram: vreau sa stiu ce personalitate va inspira pe voi. Nu uitati sa folositi: #readmymindlr. Detalii: https://www.read-my-mind.ro/?p=4062

Imi plac mult alegerile de pana acum! 🙂

 

 

 • 83
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  84
  Shares
 • June 9, 2014
-->

Poate te interesează

Dacă nu ai mai trăi pentru weekend…
September 21, 2021
5 tipuri de “prieteni” de care trebuie să scapi
July 31, 2021
Suntem suma preconcepțiilor noastre și uneori asta dăunează
May 17, 2021
De ce ești mai productiv când ai posibilitatea să nu lucrezi mereu de la birou
May 13, 2021
Omul lecție și Omul bucurie
April 19, 2021
Cum realizezi că o persoană te seacă de energie și cum revii la starea de bine
January 20, 2021

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *