Sunt Ambasador BookLand și am un mesaj pentru tine!


Când am primit propunerea celor de la BookLand de a deveni ambasador, m-am simțit onorata și nu am știut dacă pot accepta, dacă mi se cuvine. Apoi mi-am amintit de articolele în care, în toți anii de când sunt blogger, am îndemnat lumea să citească și să facă un pas mai aproape spre cultură. Cred cu tărie că educația este cea care ne salvează, ne face să evoluăm, ne duce de la zero pe culmi înalte, ne dă șansa de a sta la aceeași masă cu oameni influenți, ne deschide uși, ne aduce venituri, ne face să găsim scopul pentru care suntem pe această Planetă și ne diferențiază când vine vorba de ceilalți. Așadar, am bucuria de a fi Ambasador BookLand în cel de al 10lea an de existență al Asociației în România.

Am povestit despre ceea ce consider eu că este important, despre cum a ajuns prima carte la mine, cine a contribuit la educația mea și de ce educația nu se termină odată cu școală sau cu o diplomă, ci este un proeces zilnic pe care îl alegem. Mi-aș dori că acest mini interviu să ajungă și la voi și să acceptați provocarea pe care v-am lansat-o.

La final o să vă reamintesc câteva lucruri triste, dar care poate vă vor face să conștientizați de ce educația este extrem de importantă și că fiecare din noi putem contribui pentru a diminua abandonul școlar. În România sunt 6,200 școli iar 1,500 dintre acestea încă mai au toaletă în curte. Numărul elevilor a scăzut cu peste 30% de la Revoluție încoace, 19% (adică 50,000 copii anual) renunțând la studii și mai puțin de jumătate absolvind examenul de bacalaureat. Cel mai recent studiu PIȘĂ arată că 42% dintre elevii români de 15 ani sunt analfabeți funcțional și social. Iar dacă acum 10 ani România avea cca 1 milion studenți, azi sunt sub 0.4 milioane. Fiecare din noi putem îndruma un copil, un elev, mai ales că educația pleacă de acasă și de la modelele cele mai apropiate, adică din familie.

Dacă tot stăm acasă acum, să nu uităm de cărți, de citit, de cursuri online, de clasele online, pentru cei care sunt la școală. Educația se vede instant și este cea mai importantă și cea pe care nu ți-o poate lua nimeni, indiferent de alte pierderi materiale sau de situații de criză precum cea de acum!

P.S. Și puțin despre BookLand, în caz că nu ați auzit de ei și inițiativele extraordinare pe care le au

BookLand a luat naștere acum peste 9 ani ca prim târg urban de carte la mall. S-a dezvoltat rapid într-o caravană națională activă timp de peste 600 zile, care a  vizitat anual peste 40 orașe. Taberele Coolturale BookLand și Conferințele BookLand Evolution au devenit extensii naturale ale brandului cultural, platforma www.inPractica.ro completand abordarea socio-educațională asumată. În cele 6 ediții, Conferințele s-au întâlnit cu peste 100,000 tineri cărora peste 2,000 speakeri le-au oferit cele mai bune sfaturi și recomandări. Iar în cadrul celor 7 ediții ale Taberelor, sub deviza “Cel mai inteligent mod de a te distra!”, peste 1,200 tineri au fost încurajați prin workshop-urile și lectură zilnică să prețuiască timpul liber și echilibrul fin dintre distracție și educație. Ebook-urile de pe   BibliotecapeMobil.ro au fost descărcate de peste 1 milion ori în cei 6 ani. Iar dacă până acum am renovat&dotat 3 școli în mediul rural, anul acesta schimbăm viitorul copiilor din 10 școli!

 • 40
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  40
  Shares
 • April 15, 2020
-->

Poate te interesează

Filme și seriale pe care noi femeile le așteptăm la final de 2021
November 22, 2021
75 de ani de la “Micul Prinț” și de ce am decis să îl port pe piele
November 05, 2021
PRINT ONE BOOK schimbă piața de carte din România! (P)
June 26, 2020
Festivalul Teatru sub lună #5
June 18, 2019
Minunile se petrec atunci când ieși din zona de confort
January 30, 2018
De ce fac un CURS DE ACTORIE
October 20, 2017

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *