Alchimia lui Matache


Pe Marius Matache l-am cunoscut într-o tabără BIZ și mi-a rămas în minte ca omul cu o chitară care animă serile, dar mai ales diminețile de acolo. Pe 8 martie am ajuns și la un concert al lui, susținut alături de Alina Manole, dedicat fetelor și femeilor. Și mi-a plăcut pentru că a fost o seară alt fel, cu muzică folk, într-o atmosferă caldă.

Ceea ce am aflat acolo este că Marius lucrează la viitorul sau album, Alchimie. Pentru aceasta a inițiat o campanie de crowdfunding. Asta înseamnă că eu, tu, noi cu toții putem să îl ajutăm să adune fondurile pentru proiect. Marius spune că albumul în sine va fi o surpriză pentru cei care îl cunosc. Va fi o poveste în 11 capitole, care se deschide La un han și se încheie pe linia ferată, cu trenul care pleacă, dar lasă deschisă povestea pentru o continuare, cu două piese cu ploaie, cu două piese lirice, toate situate diametral opus față de piesa centrală, Alchimistul.

Sound-ul albumului este unul foarte interesant, fiind o combinație de retro-rock și folk. De aceea, instrumentele folosite au fost „vintage”, bas Rickenbacker, Fender rhodes, chitări acustice, iar chitări electrice Fender Telecaster etc.

A fost formidabil să pot lucra la un album cu oamenii pe care i-am vrut și să fac ceea ce consider că este necesar pentru album.” Victor Panfilov (producător muzical)

Dacă va doriți să susțineți muzică folk și ceea ce face Matache, puteți face o donație începând de la 5 euro. Detalii complete găsiți aici!

 • 33
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  33
  Shares
 • March 11, 2016
-->

Poate te interesează

Filme și seriale pe care noi femeile le așteptăm la final de 2021
November 22, 2021
75 de ani de la “Micul Prinț” și de ce am decis să îl port pe piele
November 05, 2021
PRINT ONE BOOK schimbă piața de carte din România! (P)
June 26, 2020
Sunt Ambasador BookLand și am un mesaj pentru tine!
April 15, 2020
Romania din trenul CFR
August 09, 2019
Festivalul Teatru sub lună #5
June 18, 2019

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *