3 tinere scriitoare , 3 carți cu suflet


Dacă am un vis, acela este de a scrie o carte. Scuza principală pe care o invoc când mă întrebi de ce nu se întâmplă, este lipsa timpului și proiectele suprapuse care nu îmi dau răgaz să mă așez în fața foii sau a laptopului și să aștern povestea în rânduri, fraze și mai apoi pagini. Totuși, poate îmi este puțin teamă pentru că aș împărtăși cu lumea o bucată mare din sufletul meu, sau nu m-a lovit marea inspirație. Pentru moment, pun acest gând în sertar și îl mai las un pic la dospit, până când va da pe afară și atunci n-o să mai fie cale de întors. Știu că așa va fi!

Faptul că eu însămi îmi doresc să scriu o carte, mă face să admir și mai mult persoanele care au reușit. Le privesc coperțile frumoase, le citesc rândurile și mă bucur enorm. În ultimele luni am descoperit 3 nume, 3 femei, 3 scriitoare românce. Fiecare are propriul stil, dar regăsesc un element comun pentru ele: o scriitură cu mult suflet, caldă și firească, fără a fi puerilă. Despre Cristina, Irina și Alina o să va povestesc și despre cărțile pe care trebuie să le primiți la voi în casă și să le lecturați.

“indecizii” de Cristina Zarioiu are 3 părți și surprinde 3 stări ale unei fete, în perioade diferite din viața ei. Inițial există un dialog cu Jurnalul, apoi o conversație pe Chat cu un iubit platonic, pentru ca în partea a 3-a să regăsim o femeie matură care învață din greșeli și ia decizii de viață, după ce mult timp s-a luptat cu indecizii.

“Drumul meu” de Irina Alexe mi-a bucurat sufletul din mai multe motive, dar cel principal este acela de a mă regăsi în personaj. Irina este o copila care se îndrăgostește de băiatul mai mare de la bunici. Prinsă între viață de oraș și deplasările la țară, se îndrăgostește iremediabil. Toate preocupările adolescentine specifice sunt dezbătute în carte, culminând cu întrebarea dacă a venit sau nu momentul să își piardă virginitatea. Viața o poartă pe Irina ulterior în Paris, la mama ei, de unde lucrurile iau o cu totul altă turnură. Dacă mirajul parizian surclasează îndragosteala fetei, vă las să aflați singuri.

“Te iubesc pe nevăzute” de Alina Ilioi este a doua carte a tinerei autoare. Așa cum îi spune și numele, cartea vorbește despre un El și o Ea, într-o înșiruire de dialoguri și monologuri. Dragostea nu este niciodată simplă și vine cu un amalgam de întrebări și incertitudini. Sufletul sensibil al Alinei răzbate din fiecare pagină, iar unele pasaje vă vor emoționa teribil.

Dacă v-am convins sau aveți nevoie de 3 cărți potrivite pentru vacanță, trebuie doar să dați click pe numele autoarelor și să le lăsați un mesaj privat. Aștept și impresiile voastre! 🙂

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • July 13, 2016
-->

Poate te interesează

PRINT ONE BOOK schimbă piața de carte din România! (P)
June 26, 2020
Sunt Ambasador BookLand și am un mesaj pentru tine!
April 15, 2020
Festivalul Teatru sub lună #5
June 18, 2019
Minunile se petrec atunci când ieși din zona de confort
January 30, 2018
De ce fac un CURS DE ACTORIE
October 20, 2017
Hai cu mine la #BlendingSpiritsArena! (C)
May 08, 2017

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *