10 până la 30


Dacă aș privi înapoi spre mine cea de la 20 de ani, nu aș regăsi mai nimic din ceea ce sunt astăzi. Mi-a trebuit o decată să devin femeia de azi, să mă educ și să învăț despre mine. Procesul de maturizare continuă, odată cu etapele vieții. În mod cer mă definește schimbarea, dar, fără doar și poate, cel puțin o dată ă la 10 ani, este bine să faci o analiză a schimbărilor avute cu tine și să stați apoi la un pahar de vin. Vei zâmbi, vei plânge, vei memora mii de momente și vei ajunge la concluzia că tu, cu ceea ce simți și ai devenit ca om, tu ești cea mai importantă persoană din viața ta. Cu fiecare an și fiecare întâmplare vei găsi lucruri noi la tine și puteri pe care nici măcar nu bănuiai că le ai. O să iubești, o să primești iubire, o să suferi, o să schimi joburi, țări, garderoba, o să apară prieteni noi, o să te muți, o să ai mașina dorită. Mai presus de toate, sau în urmă acestui cumul de întâmplări și trăiri, vei găsi un om complex – Tu. Și ar fi minunat să nu uiți să ai grijă de suflet și să îl hrănești, cu ceea ce îți face ție bine! 

Totuși, dacă aș putea să stau la o discuție cu mine adolescenta, cu mine abia venită în București, cu mine care trăim prima relație de iubire, mi-aș spune multe. Mi-ar fi plăcut să înțeleg atunci că viața este o aventură continuă și că te surprinde în cele mai neașptetate moduri. Aș fi vrut să văd atunci ceea ce este important, să nu mai forțez situații și oameni pentru a-i duce pe direcția dorită de mine, să îmi fi dat mie însăși șansa de a lua lucrurile mai simplu și de a nu mai avea așteptări atât de mari de la cei din jurul meu. Și cât de minunat ar fi fost să știu să apreciez mai mult ceea ce am primit, să nu consider că cineva este dator să mă iubească sau că lucrurile pică din cer. Mi-aș fi dat două palme pentru a mai lăsa din impulsivitate și gelozii, dar probabil încă nu m-am făcut bine de tot. M-aș fi felicitat pentru energia nebună care m-a împins spre a-mi urma pasiunea. M-aș bucura că am făcut alegeri legate de cine să rămână sau să plece în viața mea, chiar dacă despărțirea nu a fost simpatică . Și mi-aș urla tare că vârstă e doar un număr și că nu are sens să planifici totul. Cel mai probabil dorințele de la 20 nu au nicio legătură cu cele de mai târziu, dar, întotdeauna, ești pe drumul potrivit pe care, puțin l-ai ales, puțin ți-a fost dat. Învață să să te bucuri de el și de fiecare zi. Asta mi-aș fi spus atunci!

În jurul pragului de 30 de ani, fără o explicație logică, m-am panicat, mi-am amintit tot felul de chestii și m-am întristat pentru că mi-ar fi plăcut să fac mai mlte până acum. Au fost zile pline de emoții și de stări anapoda, pe care nu credeam că le voi avea. Apoi a trecut, a venit ziua cea mare și m-am liniștit. A fost pentru prima dată când nu mi-am dorit absolut nimic, am plecat în vacanță, m-am relaxat, am lăsat lucrurile să se întâmple. Simt că începe cea mai frumoasă perioadă. Îmi voi da șansa să mai fiu copil, visătoare, să fac toate tampleniile posibile, să creez, să experimentez, să mă joc. Îmi voi îngădui să nu laș anii să mă obosească și nici altora să îmi spună ce să fac sau cum să mă port. Refuz orice regului ale societății legate de cum ar trebui să fie o femeie la 30 de ani. Cât timp ești împăcat cu tine ca persoană și adormi zâmbind, restul este irelevant. Sigur, asta nu implică să rănești alte suflete.

TREIZECI de ani înseamnă echilibru pentru mine și este prima dată când mă simt pregătită pentru a primi Iubire. Este vremea pentru carieră, pentru călătorii incredibile, pentru prieteni care țin la mine, pentru mine și atât. Poate că sunt eu în cea mai egoistă perioadă, când mă gândesc doar la a-mi aduce fericire în fiecare moment și la evoluția mea. Posibil să mă judece unii, dar nici că-mi pasă. Sunt acolo unde mi-am propus să fiu: în punctul în care nu îmi permit să zic altora cum să își trăiască viața și aștept același lucru; acolo unde eu sunt pe primul plan, iar cei care sunt lângă mine o să mă placă pentru ceea ce sunt, iar eu îi voi iubi la rândul meu și accepta cu bune și rele; în punctul în care sunt greu de impresionat și nu accept nimic mai puțin decât știu că merit, oricât de arogant ar suna asta. Și abia începe 30!

qu3

Nu știu dacă îi păsa cuiva, dar am cel puțin 10 lecții învățate (pe pielea mea) până la 30 de ani:

1. Descoperă! Descoperă-ți vocația, apoi muncește enorm pentru a o transforma în carieră și a trăi din asta. Tot ceea ce faci cu pasiune vine cu satisfacții enorme, nu doar financiare.

2. Alege! Nu îi lăsa pe alții să îți spună ce vei reuși sau ce ți se potrivește. Analizează-te, certă-te, greșește, învață, mai greșește o dată , cazi, ridică-te și ia-o de la capăt. Dacă îți dorești cu adevărat ceva, mai devreme sau mai târziu, vei reuși sau vei obține.

3. Selectează! Nu trage de nimeni să rămână lângă tine, nu dispera după iubiri, nu te agita când cineva te rănește sau se poartă mizerabil. Cine te va iubi, va rămâne în viața ta fără chin și zbatere. Relațiile sunt trecătoare pentru ca tu să evoluezi. Unii oameni apar doar pentru a descoperi mai mult despre tine, iar dacă pleacă este alegerea lor. Vor face astfel loc pentru cei care vor veni să îți bucure sufletul.

4. Luptă! Nu te complace în comoditate și depășește zona de confort, fie că asta înseamnă un loc de muncă bine plătit, dar unde nu te regăsești sau o relație unde nu mai sunt de mult scântei. Cu cât ai mai repede curaj să o iei de la capăt, cu atât vei ajunge mai repede la obiectivul tău. Întotdeauna analizează bine în prealabil și urmează-ți înstinctul care nu te înșeală niciodată.

5. Iartă! Nu îți fie frică să pierzi făcând compromisuri cu tine. Cei care te vor forța să faci lucruri care nu te definesc, te vor șantaja emoțional și se vor juca cu mintea ta, nu sunt cei de care ai nevoie pentru a evolua. Nu accepta niciun fel de tratament care îți aduce nefericire și nu permite nimănui să te facă să te simți vinovat pentru neputința sau răutatea lor.

6. Fii tu! Nu încerca să demonstrezi altora nimic, nici că ești mai deștept, că nu ai făcut ceva, că te judecă greșit prin propriul orizint limitat. Depășește comportamentul din liceu când era mișto să fii undeva pentru gașcă. Nu trebuie să fii cel mai cool din curtea școlii. Indiferent de stilul de viață ales, este esențial să îți aducă ție liniște și să îți dea starea de bine la final de zi.

7, Trăiește! Trăiește așa cum simți, fără a te bloca în tipare! Dacă nu vrei copii sau dacă, din contră , vrei să ai cinci până la 25 de ani, e perfect în regulă. Alege pentru personalitatea ta și nu lăsa presiunea familiei sau a altora să dicteze calea ta. Te va frustra și vei răbufni mai devreme sau mai târziu!

8. Ai curaj! Spune deschis ceea ce simți, învață să ceri, să zici “Nu!”, să alegi când să părăsești petrecerea, să demisionezi când nu ești apreciat, să spui “Adio!” când nu mai simți nimic sau când ți se face rău. Și ce dacă vei fi considerat penibil, vei primi un refuz sau vei avea parte de bârfe. De fapt, ai avut curajul de a avea o voce și de a exprimă clar ceea ce ești, iar asta înseamnă că știi exact cine ești.

9. Bucură-te! Învață să descoperi în fiecare zi, oricât de grea a fost, un mic moment de bucurie. Dacă e o poză, soarele de pe cer, un pahar de vin sau o călătorie exotică, nici nu contează. Și un singur moment de bucurie zilnic, în noianul de griji cotidiene, îți va lumina inimă.

10, Evolueză! Fiecare an aduce schimbări. Cele majore sunt legate de tine, fizic, spiritual, mental și psihic te vei transforma. Tu alegi cum și în ce. Lucrează la tine și nu te crampona în situații sau pretexte. Dacă ai descoperit visul, ai aflat cine ești, ai avut curaj să spui cine ești, ai dat totul și nu ai permis nimănui să te oprească, vei ajunge unde îți dorești, fără doar și poate. Ține doar de tine să modelezi omul de la 20 de ani până la 30 de ani, pentru ca apoi să porniți spre 40, 50, cât o fi să fie, și să aveți un intineratiu memorabil împreună! 🙂

qu1

Pentru aceste poze minunate mulțumesc enorm: Fotografii: Magda Gheorghe Photography, Magdalena Gheorghe; Make up: Ana Maria Grigore; Hair Styling: Evidence Beauty Salon, Unirii; Outfit: Fe[male] by Mirela Fraser. Fără această echipă incredibilă, mi-ar fi plăcut mai puțin acest 30 de ani! 🙂

 • 87
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  87
  Shares
 • October 26, 2016
-->

Poate te interesează

POESIA – bucătărie italiană și decor de poveste
April 13, 2017
Cred că îmi place de El
April 02, 2017
Nu te îndrăgosti de o femeie ca mine!
February 16, 2017
Primul tatuaj colorat (P)
February 13, 2017
Să ne spunem adio privindu-ne în ochi și cu zâmbetul pe buze!
February 06, 2017
Vin, cafea și ciocolată la Coppa Coffee&Wine bar
January 30, 2017

2 Comments

Alexandra Bohan
Reply October 27, 2016

La mulți ani, Luminița! Să-ți fie viața de-acum și mai spectaculoasă și să nu încetezi niciodată să te descoperi! Numai bine!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *