10 lucruri pe care ar fi bine să nu le ratezi în Vama Veche


Dacă ești vamariot, probabil că știi exact unde se află fiecare terasă din Vamă, unde se mănâncă bine, ce mai este nou, unde e muzică mișto și unde să stai peste noapte. Dacă ai descoperit mai târziu localitatea, poate chiar recent, sigur nu ai avut timp să prinzi gustul Vămii și să te îndrăgostești iremediabil de acest loc. Fie că îți va trezi nostalgii, fie că îți va face chef să mai mergi o dată în Vama Veche, te provoc să descoperi 10 lucruri minunate pe care doar aici le poți trăi:

1. Privit luna și stelele în miez de noapte de la Pescărie, de acolo de sus, de pe colină sau chiar de la terasa barului. Închide ochii pentru câteva secunde, apoi uită-te la stele, la mare și în zare. Din acest loc simți că poți visa și că ești fericit.

q1

2. O sticlă de vin pe ritmuri de Bolero la răsărit în față la Stuf, cu prietenii, cu jumătatea ta, singur, nici nu contează. O să simți euforie, dorință de a te scălda în valuri, libertate frate, vorba lui Chirilă.

11349814_10153362427313256_1771599512_n

3. Sirop de soc, privit marea și muzică românească din anii ’90 la Biblioteca. Împrietenește-te cu patronul și băieții de la bar deoarece sunt extrem de sociabili și poți să povestești câte în luna și în stele cu ei.

q4

4. Îmbrăcat cu cele mai ușchite haine și luat la rând toate terasele și cluburile de pe plajă, de la 10 noaptea până la 6 dimineața. Să iei bere și cidru de la magazin, ca apoi să pornești agale pe alee spre alt bar e perfect ok în Vamă.

5. Adormit într-un hamac în curte sau pe un puf la Acolo, în vreme ce la doi pași de tine bubuie muzica. Nu o să auzi nimic și nici nu o să îți pese prea mult.

q7

6. Cântat la pian și băut o cafea bună la Yuva, pe un fotoliu cum avea bunica, așezat direct la malul mării, cu soarele care te mângâie ușor și cu picioarele în apă

q6

7. Un platou de peste și icre la Cherhana, plus asistat maestrul bucătar la preparare. Pune alături și un nectar adus din Republica Moldova. Nu o să îl găsești în București

8. Dormit sub cerul liber, la cort, într-un baldachin amplasat afară la Sandaladala sau pe un șezlong

q9

9. Pizza senzațională cu blat subțire și un vin bun la Expirat, ziua; jucat cu patrupedul stăpânei și citit o carte

10. Cină la apus La Corsaru pe terasă. Se vede toată Vama, se mănâncă cei mai buni papanași și se savurează o cafea tare până când se întunecă.

 Așa-i că nu le-ai experimentat pe toate? Dacă ai și alte sugestii, le aștept mai jos.

q8

Eu sunt tristă că se termină încă o vară. Au fost 3 luni cu zeci de nopți nedormite, cu multe petreceri, cu plecări, cu iubiri, cu nopți incredibile, cu zile de poveste, cu mii de amintiri pe care le voi păstra.  Și pentru că refuz încă să îi spun bun rămas verii, mă gândesc să o prelungesc și în septembrie. Pe mine mă găsiți în Vamă în următoarele weekenduri. Îmi e dor de fiecare data să revin în Vama Veche și vreau să retrăiesc tot ceea ce am menționat mai sus. Veniți și voi? 🙂

q5

 • 149
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  149
  Shares
 • August 25, 2016
-->

Poate te interesează

NOMAD DIGITAL pe insulă (Tenerife 2021)
February 25, 2021
City break în ORADEA
November 16, 2020
Glamping la ZAGA ZAGA, în Delta Siretului
August 27, 2020
Prima vacanță după pandemie în Europa – MALTA
August 05, 2020
UBUD – Experiențele mele preferate
June 21, 2020
DE CE M-AM ÎNDRĂGOSTIT DE CANGGU – BALI
June 17, 2020

2 Comments

Claudiu
Reply August 26, 2016

Urasc vama, ca de altfel intreg litoralul romanesc. Miros de pisat, cocalari, hipsteri care se cred boemi, HR-iste care nu stiu sa rezolve o ecuatie de gradul doi, dar care peroreaza ore intregi despre secretele universului. Prefer Dubrovnik, Sharm el sheikh sau coasta amalfitana.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *