Ce nu se consumă acum se pierde atunci


Nu cred în ce a fost și nu cred în ce ar putea fi. Nu cred că ceva din trecut te poate împiedica să faci ce îți dorești în prezent, așa cum nu cred că ajută pe cineva dacă te focusezi pe viitor și trăiești o fantezie prin ceea ce ar putea fi. Ceea ce nu se petrece acum nu se va mai întâmpla niciodată. Cu toată lipsa de răbdare de care pot da dovadă zicând acest lucru, nu cred în amânări, în jocuri, în discuții infinite și învârtit în jurul cozii. Cred că ceea ce este important devine prioritate. Restul sunt frici, temeri sau pur și simplu vorbim de neseriozitate sau plăcerea de a amagi pe cineva cumva sau chiar de a te minți pe tine. Momentul se trăiește și se pierde instant dacă nu profiți de el. Trăim prea mult reflectând la ce nu a mers sau la ce am putea face cândva, uităm că singura certitudine cu noi este exact ACUM, când citim acest lucru. Nici măcar următoarele secunde nu știți ce îți vor aduce. Iar cele cinci care tocmai au trecut nu mai au nicio însemnătate.

De multe ori am înțeles că ceea ce nu s-a consumat la un moment dat, nu se mai petrece niciodată. Dacă te bântuie de mult o idee despre un alt job, ori nu te obsedează destul, ori nu îți dorești cu adevărat, altfel ți-ai dat demisia și ai încerca, indiferent de consecințe. Cu cât lași mai mult timpul să treacă, cu atât te complaci mai mult cu starea de nemulțumire care îți devine familiară și cu care înveți să trăiești. Când între doi oameni există o scânteie, dar unul sau chiar ambii, se tem să spună sau o lungesc în sute de conversații banale la infinit, se duce totul ca un foc de paie. Sunt situații când cei doi ar fi putut trăi o poveste romantică și pasională, dar cel puțin unul din doi a fost prea prost cât să ia decizii sau a avut prea mult ego încât să încerce. Am pățit să văd cum chimia s-a transformat în banal, iar trecerea timpului a făcut din doi posibili iubiți niște persoane care s-au interesectat pasager în viață, dar nu au avut ochi ca realmente să se vadă. Un moment care nu mai revine este și cel în care nu te oprești să privești zăpada, când cazi în rutină și nu realizezi când plouă sau e soare afară. Ajungi la birou, dar nu știi cum arătau străzile. Nu știi nimic pentru că te gândești că  o să vină o zi când o să ai timp și de astea. Poate va veni, poate nu.

Vreau ca de mâine să nu îți mai găsești scuze în a trăi, fără proiecții inutile, fără regrete. Încetează să te mai joci cu sentimentele cuiva, să dai speranțe sau să te amăgești că la anul vei avea mai mult curaj. Nu te amăgi că îți vei iubi mai mult colegii dacă nu se petrece deja, că jumătatea ta va fi altfel, că îți va scrie într-o zi să ieșiți la cafea, că la maturitate o să pleci în lume. Vreau să înțelegi că ceea ce nu se întâmplă acum nu se va petrece niciodată și că amânările duc la un consum inutil de energie, cu implicarea unora sau nu. Vreau să știi că șansa de a găsi ceva sau pe cineva minunat pentru sufletul tău poate trece pe lângă tine, chiar în timp ce rememorai ce a fost sau în timp ce erai obsedat să faci planuri. Și culmea este că totul depinde de tine, dar, în același timp, nimic nu se petrece aiurea. Educă-te dacă ai uitat cum este să fii prezent acum, cu suflet, inimă, minte, să te asculți și înțelegi mai mult, să oferi iubire, să ierți, să zâmbești, să îți fie liniște. Mi-ar plăcea să înțelegi cât de mult te poți schimba dacă ai curaj să fii Acum!

Foto: FHM.Com

  • March 18, 2018

Poate te interesează

giphy (3)
Posesivitate în cuplu în exces sau până permiți să fie!
July 11, 2018
business_woman_yoga
Conștientizarea de sine – drumul spre fericire
June 12, 2018
9ed620f0-94b1-47eb-8cc6-e1dc9efe3d44
5 pași pentru a-ți recăpăta echilibrul interior
June 02, 2018
6359391943337695491516837165_sadgirl
Oamenii care îți spun că ar trebui să faci un copil. Alegerea femeii.
May 13, 2018
d7efe7c16ae874fa479243b2f1d34682
Fără compromisuri
January 07, 2018
ws_Tattoo_Girl_1920x1200
Mulțumește pentru dezamăgiri!
December 11, 2017

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *