Secretul succesului este disciplina?


Nu știu dacă cu toții definim succesul la fel , dar, când ne gândim la oameni de succes din istorie sau din jurul nostru, de cele mai multe ori, ne vine în minte cineva care are anumite realizări. O persoană “de succes” devine un exemplu pentru cei din jur, inspirație, are experiențe fabuloase și a schimbat cu ceva lumea în care trăiește. Pentru alții succesul înseamnă să fie liberi, fără restricții. Mulți nu doar că nu vor succes, dar spun că nu merită să trăiești pentru a-l obține, deoarece este volatil și te distrage de la fericirea zilnică. Eu una, după ce ani de zile am fost obsedată să iau numai 10, de premii, să iau nu știu ce acreditari, să obțin anumite joburi, am ajuns la concluzia că adevărul e undeva la mijloc. Există perioade când lupți și te zbați pentru un scop, iar apoi, odată atins, revii la starea în care te gândești ce îți dorești și spre ce tinzi pentru a te simți de succes.

Nu cred că succesul vine peste noapte și nici în noroc nu cred. Cred că succesul înseamnă căutare, insomnii, depășit limite proprii și depășirea propriei condiții. Chiar și atunci când cauți echilibrul interior faci pași și lucrezi enorm cu tine. Atunci când intri în rutină, când ești mulțumit cu tine și nu e nimic care să te împingă în față, uiți de succes. Trăitul intens a clipei este excelent. Dar, am toată convingerea că pentru schimbări mari, pentru reușite concrete, pentru un scop dorit trebuie să schimbi puțin placa, să te concretezi mai mult, să îți impui un ritm susținut, să uiți de oboseală, să fie durere uneori. Oamenii de succes au cu toții o poveste despre începuturile grele, despre obstacolele de care s-au lovit. Iar din experiența mea, succesul a fost finalul unor perioade de lacrimi, de decizii radicale, de aruncat în gol.

DISCIPLINA TE AJUTĂ SĂ GĂSEȘTI ECHILIBRUL

Zilele trecute am întâlnit un băiat, 25 de ani, care a vorbit la o conferință despre succesul lui. Poate că am atras eu acest moment deoarece de ceva timp mă întreb ce să fac mai departe și îmi doresc mai mult. Sau, poate, a venit ca o lecție și un reminder că trebuie să revin la un stil de viață mai organizat. Nu contează despre cine este vorba, dar povestea el despre stilul sau de viață foarte disciplinat, cu trezit la 5:30 am, sală, scris zilnic, adormit întotdeauna înainte de miez de noapte. Disciplina e bună pentru a face ceea ce îți propui. Un stil de viață ordonat te face să îți canalizezi energia spre un țel mai mare, fără a o da în stânga și în dreapta. Succesul înseamnă să nu amâni, să ai curaj, să înveți constant, să fii diferit și să faci ceva cu care să empatizeze și alții. Asta nu înseamnă că e nevoie să sacrifici viața personală sau să te epuizezi fizic și mental. Există echilibru, iar disciplină este cea care te ajută să le faci pe toate.

Eu mi-am propus să revin la disciplină, să încerc să nu mai pierd nopțile, să pun alarmA mai devreme, să merg mai des la sală, să fac mai multă yoga și meditație, să am mai multă grijă de mine, să pun idei pe hârtie și să încerc să le materializez. Dacă în drumul spre succes, vorba cuiva, ați descoperit alt secret, sunt curioasă dacă îl puteți împărtăși cu noi. Să avem cu toții succes cu fericire, adică să ne îndeplinim dorințele în echilibru interior cu noi înșine!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • May 9, 2019

Poate te interesează

Cum identificăm și cum controlăm anxietatea
February 25, 2020
Cum am rămas fără motor la mașină de la un schimb de ulei
February 18, 2020
Frustrarea ne face mai răi sau ne face să evoluăm. Doar o alegere.
January 26, 2020
De la 2019, un carusel de trăiri și emoții, spre 2020 cu noi intenții
December 26, 2019
De ce să donezi și/sau să faci voluntariat
November 24, 2019
Câteodată te schimbi enorm într-un an de zile
October 31, 2019

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *