Singurătatea e bună uneori!


Uneori te simți singur chiar și atunci când ești înconjurat de multă lume. Te simți singur și te retragi în tine cu dor și nostalgie după ce nu ai trăit încă. Paradoxal, privești agitația din jur dar simți că nu e nimeni acolo, nimeni care să vibreze cu sufletul tău. Îți dai silința să nu te salbaticesti,afișezi un entuziasm exacerbat și devii inițiatorul a tot felul de idei. Când se întâmplă, constați că nu a meritat efortul și că ți-ai dori să fugi și să te ascunzi între patru pereți. Avem nevoie de momentele noastre de siguratate. Poate nu toți simt atât de acut această dorință și poate este doar o întâmplare pe care o trăiesc succesiv creativii. Totuși, e prea mult zgomot în jur, iar sufletul are nevoie de pace  și de clipele sale de reflexie, de regăsire și de meditație.

Singurătatea nu e atât de rea pe cât pare. Îți oferă șansa de a te cunoaște mai bine, nu doar de a ști ce nume sau ce statut social ai. Te lasă să cauți printre amintiri și printre dorințe pentru a înțelege ceea ce ești în prezent. E liniștitoare și nu implică niciun fel de compromis. E despre tine și ceea ce alegi să faci când ești singur. Singurătatea poate fi tristă dacă nu știi să ți-o trăiești. Sau poate fi un prilej pentru a descoperi o nouă pasiune, de a șterge praful de pe ambiții vechi, de a începe ceva nou, de a aduna pe foaie idei. Singurătatea e timpul tău cu tine pe care posibil să nu îl mai ai niciodată apoi.

Fii fericit în perioadele de singurătate și consider-o șansa dată pentru a regândi cine îți va umple zilele și cui îi faci loc în viața ta. Să știi să nu îți plângi de milă, să îți păstrezi bucuria, să poți să nu îți limitezi acțiunile pentru că nu ești într-o relație sau nu ai oameni dragi alături, e un semn de maturizare și de acceptare a faptului că te ai doar pe tine, indiferent cine vine și cine pleacă. Nu mereu aparținem cuiva, relațiile se transFormă, se destrăma, se întâmplă fără să le aștepți. Nu știu dacă ne suntem suficienți, dar ar trebui să învățam să iubim clipele când suntem singuri și să fructificăm la maxim aceste momente. Dacă știi să te iubești când ești singur, vei putea iubi liber pe oricine te va ține de mână pe drumul tău prin viață mai apoi!

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • August 19, 2017

Poate te interesează

Cum am rămas fără motor la mașină de la un schimb de ulei
February 18, 2020
Frustrarea ne face mai răi sau ne face să evoluăm. Doar o alegere.
January 26, 2020
De la 2019, un carusel de trăiri și emoții, spre 2020 cu noi intenții
December 26, 2019
De ce să donezi și/sau să faci voluntariat
November 24, 2019
Câteodată te schimbi enorm într-un an de zile
October 31, 2019
Când faci un copil?
September 09, 2019

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *