Pledoarie pentru sinceritate în cuplu


Fapt simplu: bărbații se tem de emoții și de implicare, în timp ce femeile aleargă după momente emoționante și bărbați care să se implice. Și aici se rupe firul, se duce logica, apar răni, se scurtează povești care ar fi putut fi frumoase, se ridică întrebări și gânduri, se duce pasiunea. Desigur, există întotdeauna excepții, iar acestea nu fac decât să confirme regula. Adică, sigur că vine un moment când un bărbat este pregătit psihic pentru a oferi mult, iar femeia care îi dă aceste stări este norocoasa care va avea parte de magie alături de el. Așa cum, sunt perioade când o femeie vrea să fie liberă, fără să își asume angajamente, iar bărbații care trec prin viața ei sunt doar accesorii sau parteneri de distracție, de a alungă plictiseala și de a experimenta.

Indiferent de punctul din viață în care se află o persoană, nu e nimic greșit și nu ar trebui judecat de nimeni. Cu toții suntem liberi să impunem bariere, să ne acceptăm fricile sau să disperăm în căutarea iubirii, să visăm casnicii, să vrem să fim celibatari. Nimeni nu trebuie să dea explicație pentru ceea ce alege să fie. Problema apare atunci când se întâlnesc doi oameni care au așteptări total diferite unul de la celălalt. Când unul nu are curaj să spună cu subiect și predicat cine este și ce își dorește, încep compromisurile. Posibil nici nu știe, dar instinctiv va simți că nu primește ceea ce speră. Dacă există acceptare de puțin și se pleacă de la premisa greșită că în timp lucrurile vor lua o altă întorsătură, cineva va suferi, mai devreme sau mai târziu. Adevărul doare, dar o minciună pe termen lung este de o mie de ori mai chinuitoare. Riscul de a da cărțile pe față este de a rămâne fără un plus unul. Totuși, dacă pierderea această duce la găsirea acelui plus special care să simtă la fel? Dacă timpul pierdut în care te minți l-ai fi petrecut cu tine, descoperind mai mult din ceea ce te definește ca om, până când apare persoana care să se muleze pe sufletul tău?

Renunță la mască și la jocuri pentru o doză de sinceritate. Încearcă o pilulă numită onestitate și spune sincer ce vrei tu, nu ce crezi că vrea să audă noua persoană din viața ta. Iar statementul rămâne valabil și în casnicii sau după mulți ani de relație. Adevărul e simplu, eliberator și nu lasă urme pe inimă. Niciunuia dintre voi doi. Fii deschis cu tine, apoi cu partenerul de viață, nu crea false așteptări și nu dramatiza dacă nu ai ajuns încă la destinație. Bucură-te puțin de călătorie deoarece este șansa ta de a găsi bucăți din tine și de a afla că ești puternic. O simplă pledoarie pentru sinceritate când vine vorba de sentimente și așteptări în cuplu.

Foto: Pinterest

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • November 14, 2016
-->

Poate te interesează

Teama de a avea bani
August 30, 2020
Lucruri mici pentru o viață eco
July 22, 2020
Despre echilibru emoțional
June 24, 2020
Cum se schimbă relațiile de prietenie odată cu maturizarea
May 26, 2020
Ce am învățat după 1 lună de izolare singură
April 25, 2020
Pentru ce sunt recunoscătoare în izolare
March 31, 2020

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *