Româncele și cabina de probă


Nu îmi place să merg în magazine în perioada reducerilor! Ok, nici în general nu sunt înnebunită după shopping prin magazine, în mare pentru că timpul meu e limitat, dar și pentru că mă obosește. Sunt genul de cumpărătoare care știe din prima secundă dacă va găsi ceva într-un magazin sau nu, care probează doar ce crede că va cumpăra, care a învățat ce îi place și ce nu și nu are nevoie de părerea altcuiva când vine vorba de haine, pantofi sau accesorii. Așadar, pe cât de mult pot, prefer să colind singură printre rafturi. Cum merg rar la cumpărături în magazine, cu precădere în malluri, atunci când o fac aleg piese cheie, care să poată fi asortate în multiple feluri și care să completeze ținutele existente. Iar la reduceri exact asta poți găsi, itemuri basic, mereu la modă, precum cămașa albă, jeans, ghete clasice, la un preț excelent. Deci, o să mă sacrific cel puțin o dată pe sezon să fac shopping.

Am ajuns recent în unul dintre marile centre comerciale din Brașov, apoi în altul în Brăila și în două din București. Problema care mă roade de ani de zile este comportamentul fetelor și femeilor în cabina de probă. Ar trebui să existe un cod al bunelor maniere printat și un set de sancțiuni dacă acesta nu este respectat. E de prost gust să arunci hainele probate pe jos, să le murdărești de praf sau de fond de ten. Nu e nimic stylish în a le lăsa atârnate pe acolo, crezând că ai sclavi care le vor duce la loc. E complet aiurea să ții locul ocupat pentru a-ți face poze sau a vorbi cu mama la telefon, când stau la rând o mulțime de alte doamne. Și e grotesc să mănânci, să verși cafeaua, să îți lași șervețelele nazale folosite și alte obiecte de genul în cabină. În plus, încearcă să nu te holbezi în timp ce îți aștepți rândul și să oferi intimitatea necesară.

Româncele par să considere cabina de probă un loc unde au dreptul să fie cât de nesimțite vor. Dacă achiziționezi ceva nu înseamnă că te poți purta oricum. Dacă la tine acasă ai dezordine permanent, în public situația trebuie să stea puțin diferit. Nu ești nici Cenușăreasa, nici prințesa Angliei pentru a lăsa totul vraiște în urma ta. Degeaba îți golești cardul și arăți impecabil, dacă nu ai maniere. Și asta, draga mea, înseamnă de fapt să ai stil!

  • January 11, 2017

Poate te interesează

business_woman_yoga
Conștientizarea de sine – drumul spre fericire
June 12, 2018
9ed620f0-94b1-47eb-8cc6-e1dc9efe3d44
5 pași pentru a-ți recăpăta echilibrul interior
June 02, 2018
6359391943337695491516837165_sadgirl
Oamenii care îți spun că ar trebui să faci un copil. Alegerea femeii.
May 13, 2018
Kylie Jenner Birthday Instagram 25
Ce nu se consumă acum se pierde atunci
March 18, 2018
d7efe7c16ae874fa479243b2f1d34682
Fără compromisuri
January 07, 2018
ws_Tattoo_Girl_1920x1200
Mulțumește pentru dezamăgiri!
December 11, 2017

4 Comments

B
Reply February 21, 2017

Mai mergi pe afara. Toate magazinele Inditex arata in perioada reducerilor ca magazinele second hand la noi. Nu, noi romanii nu suntem mai prost crescuti.

Adriana Vieriu
Reply February 21, 2017

Ooooo daaa! Poti sa o mai spui o data! Un articol asemanator am scris si eu pe blog: http://www.closertofashion.com/8-situatii-incomode-la-cumparaturi-awkwardshoppingsituations/ Educatie. Disciplina. Bun simt. Unele persoane duc lipsa de ele!

Teo
Reply February 21, 2017

E si vina vanzatoarelor.Trebuie sa le simta pe clientele de genul acesta si sa le asiste in mod discret sau nu,dupa caz,ca sa nu sufere si restul clientelor care nu se preteaza la asemenea gesturi.

Voinea ana
Reply February 25, 2018

O doamne asa este acum cred ca o saptamana am probat ceva si apoi am vrut sa pun la loc de unde am luat vanzatoare sa imi ia din mana hainuta i-am spus politicos ca nu este nevoie si o pun eu ca doar nu imi pica mana saraca a fost socata si a zis ca e prima data cand cineva zice si face asta de cand lucreaza acolo deci ce sa te mai mire?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *