Româncele și cabina de probă


Nu îmi place să merg în magazine în perioada reducerilor! Ok, nici în general nu sunt înnebunită după shopping prin magazine, în mare pentru că timpul meu e limitat, dar și pentru că mă obosește. Sunt genul de cumpărătoare care știe din prima secundă dacă va găsi ceva într-un magazin sau nu, care probează doar ce crede că va cumpăra, care a învățat ce îi place și ce nu și nu are nevoie de părerea altcuiva când vine vorba de haine, pantofi sau accesorii. Așadar, pe cât de mult pot, prefer să colind singură printre rafturi. Cum merg rar la cumpărături în magazine, cu precădere în malluri, atunci când o fac aleg piese cheie, care să poată fi asortate în multiple feluri și care să completeze ținutele existente. Iar la reduceri exact asta poți găsi, itemuri basic, mereu la modă, precum cămașa albă, jeans, ghete clasice, la un preț excelent. Deci, o să mă sacrific cel puțin o dată pe sezon să fac shopping.

Am ajuns recent în unul dintre marile centre comerciale din Brașov, apoi în altul în Brăila și în două din București. Problema care mă roade de ani de zile este comportamentul fetelor și femeilor în cabina de probă. Ar trebui să existe un cod al bunelor maniere printat și un set de sancțiuni dacă acesta nu este respectat. E de prost gust să arunci hainele probate pe jos, să le murdărești de praf sau de fond de ten. Nu e nimic stylish în a le lăsa atârnate pe acolo, crezând că ai sclavi care le vor duce la loc. E complet aiurea să ții locul ocupat pentru a-ți face poze sau a vorbi cu mama la telefon, când stau la rând o mulțime de alte doamne. Și e grotesc să mănânci, să verși cafeaua, să îți lași șervețelele nazale folosite și alte obiecte de genul în cabină. În plus, încearcă să nu te holbezi în timp ce îți aștepți rândul și să oferi intimitatea necesară.

Româncele par să considere cabina de probă un loc unde au dreptul să fie cât de nesimțite vor. Dacă achiziționezi ceva nu înseamnă că te poți purta oricum. Dacă la tine acasă ai dezordine permanent, în public situația trebuie să stea puțin diferit. Nu ești nici Cenușăreasa, nici prințesa Angliei pentru a lăsa totul vraiște în urma ta. Degeaba îți golești cardul și arăți impecabil, dacă nu ai maniere. Și asta, draga mea, înseamnă de fapt să ai stil!

  • January 11, 2017

Poate te interesează

C3mSWC1XUAsHtvZ
Câteva gânduri înainte de a mai adăuga un an
October 19, 2017
988cc2e02ed9ce45f9ecf00bd15cafe1--i-salute-you-figure-photography
#metoo, dar tu femeie când ai fost ultima dată agresată sexual?
October 17, 2017
sadness-deleted-tumblr-1080x720
Permite-ți să fii trist uneori!
October 14, 2017
giphy (2)
Adevăruri banale despre bărbați pentru femei
October 06, 2017
veranstaltungskonzept-ideenfindung-meeting
Ce am învățat în 10 ani ca angajat
September 13, 2017
alternative-beautiful-bed-bedsheets-Favim.com-1443644
Singurătatea e bună uneori!
August 19, 2017

3 Comments

B
Reply February 21, 2017

Mai mergi pe afara. Toate magazinele Inditex arata in perioada reducerilor ca magazinele second hand la noi. Nu, noi romanii nu suntem mai prost crescuti.

Adriana Vieriu
Reply February 21, 2017

Ooooo daaa! Poti sa o mai spui o data! Un articol asemanator am scris si eu pe blog: http://www.closertofashion.com/8-situatii-incomode-la-cumparaturi-awkwardshoppingsituations/ Educatie. Disciplina. Bun simt. Unele persoane duc lipsa de ele!

Teo
Reply February 21, 2017

E si vina vanzatoarelor.Trebuie sa le simta pe clientele de genul acesta si sa le asiste in mod discret sau nu,dupa caz,ca sa nu sufere si restul clientelor care nu se preteaza la asemenea gesturi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *