Prea buni pentru cei prea cretini


Fapt bine cunoscut: oamenii buni primesc mult mai greu ceea ce își doresc decât cei răi, iar primii sunt luați de fraieri, în vreme ce ceilalți par interesanți și se impun, fie printr-un limbaj de mahala, fie prin atitudini agresive, fie prin comportamentul golănesc pe care îl alimentează. Desigur că “bun și rău” sunt doi termen relativi, fie și numai dintr-un simplu motiv: toți oamenii au o parte bună și una rea. Doar că, unii aleg să o dezvolte pe una din cele două, alții o fac involuntar, ceilalți își propun să fie într-un anume mod. Cei sensibili, prietenoși, emotivi, discreți sunt considerați fraieri, de cele mai multe ori, precum și sacul de box a celor mai răutăcioși, tupeisti și nesimțiți. Fără a-și dori să fie în postură de victime, cei din prima categorie chiar pică acolo, dacă permit. Rareori își ies din pepeni și reacționează. Până și atunci le e rușine de rușinea cretineilor agresivi, needucați, prost crescuți și cărora li se pare că li se cuvine orice.

Oamenii buni sunt cel mai adesea dezamăgiți de prieteni cărora au dat totul, de iubiri care au trădat, de persoane care îi iau de buni și consideră că aveau dreptul să le ceară/facă orice. Dezamăgirea vine din așteptarea lor falsă că vor primi în măsură în care oferă, din neînțelegerea unor tipare nocive și din frustrarea că nu este posibil să duci pe nimeni spre lumina, cât timp se simte Zeu în propriul întuneric. Fără a se plânge, a se răzbuna sau a da cu pietre, oamenii buni se resemnează după fiecare rană. Până atunci, își storc creierii și sângerează în interior, încercând să descifreze o singură enigmă: care este calea de a evita oamenii fundamental răi, perverși, fără valori morale și fără cei șapte ani de acasă? Nu există!

Oamenii răi sunt crucea pe care cei buni trebuie să o ducă pe propria Golgota prin viață pentru a se întări. Își vor lua înțelepciunea și lecțiile de viață în urmă experienetelor nefericite cu aceștia. Unii se vor pierde în frustrare și vor alege să se schimbe. Cei mai puternici vor lua fiecare palmă cu demnitate și nu se vor înrăi. De fiecare dată când se adună energii negative, cei mai buni dintre cei buni vor fugi pe o nouă cale și vor caută salvarea în ei înșiși. Soluția nu este niciodată să devii la fel de rău sau să folosești aceleași arme. Poate că cea mai bună monedă este ignorarea și găsirea unui mod de a rămâne imun oricărei răutăți gratuite sau premeditate. Poate e greu, dar nu este imposibil. Cei buni sunt cei fericiți cu ei înșiși, cei care și-au găsit împăcarea și nu au nevoie de demonstrații de putere verbală sau fizică asupra celorlalți. Cei răi sunt… pur și simplu cretini fără speranța și atât!

Foto: www.huffingtonpost.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • April 18, 2016

Poate te interesează

De ce să donezi și/sau să faci voluntariat
November 24, 2019
Câteodată te schimbi enorm într-un an de zile
October 31, 2019
Când faci un copil?
September 09, 2019
Cum îți revii din perioade complicate emoțional
September 06, 2019
Doar când ești jos descoperi câtă iubire poți primi
August 26, 2019
De ce avem nevoie de cineva care să creadă în noi
August 18, 2019

2 Comments

Andreea
Reply April 20, 2016

Hei! Îmi place foarte mult ceea ce scrii. Din păcate te-am găsit de puțină vreme si așa mult îmi place când văd că mai gândește cineva ca mine.
Îmi face plăcere să îți citesc articolele. Tine-o tot așa!
O seara frumoasa!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *