Nu te opri niciodata din invatat!


Oamenii intelepti nu se opresc niciodata din invatat! Daca am trai cu aceasta maxima in gand si ne-am trezi in fiecare dimineata cu dorinta de a invata ceva nou, cu siguranta am fi mai buni. Niciodata nu vei sti totul, dar poti incerca sa acumulezi cat mai multe si sa nu te opresti din procesul de invatare. Nu doar ca mintea ta va fi mereu activa, dar pofta de cunoastere vine mancand si reduce falsele probleme. Cei care reusesc sa faca lucruri importante sunt cei care sunt insetati de nou, dornici de a descoperi cat mai multe, cei care reusesc sa nu se plafoneze in ceea ce fac. Singurii care ne limitam din a performa suntem noi insine. Informatia este la dispozitia tuturor in zilele astea si sunt putine lucruri la care nu avem acces. Si chiar si la acelea putem ajunge daca realmente ne dorim.

Habar nu am daca generatiile de azi invata mai putin decat cele de acum 20 de ani sau daca, din contra, sunt mult mai deschisi la noutati. Posibil sa fie vorba doar de altfel de tehnica, dar cred ca multi oameni nu cunosc placerea de a invata ceva nou, in orice domeniu ar alege. Posibil sa vina inca din timpul scolii cand ti se impun o multime de materii si tot felul de carti, dar daca treci peste aceste frustrari si alegi ceea ce se potriveste personalitatii si mintii tale, poti descoperi lucruri fascinante. Este total altceva sa te afunzi intr-o carte din proprie initiativa. Este minunat sa mergi la un curs de specializare sau de incepatori cu mintea deschisa, fara a fi nevoit. Si, in definitiv, este cel mai bun lucru pe care il poti face pentru tine si pe care nimeni nu ti-l poate lua: sa inveti si sa acumulezi informatii care poate te vor ajuta la un moment dat, poate nu, dar care fac diferenta si iti deschid orizonturile.

Un proverb chinezesc spune ca „Profesorii îți deschid ușa. De intrat, trebuie să intri singur.” O sa descoperi, daca nu ai inca acest exercitiu, ca a invata fara a fi obligat sau a ti se cere sa o faci, aduce mari satisfactii. Descopera aceasta bucurie si poate vei afla mai multe despre tine ca om. Si chiar si cand nimic nu pare ca se leaga, nu te opri nicioata din invatat!

Fotografii: Corina Anghelescu

1a

5 a

2 a

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • January 27, 2015

Poate te interesează

De ce să donezi și/sau să faci voluntariat
November 24, 2019
Câteodată te schimbi enorm într-un an de zile
October 31, 2019
Când faci un copil?
September 09, 2019
Cum îți revii din perioade complicate emoțional
September 06, 2019
Doar când ești jos descoperi câtă iubire poți primi
August 26, 2019
De ce avem nevoie de cineva care să creadă în noi
August 18, 2019

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *