Mulțumește pentru dezamăgiri!


Din toată paleta de emoții pe care le avem, dezamăgirea este una dintre cele mai profunde. Schimbă mentalități, preconcepții, opinii și suflete. Se frânge totul în noi pentru moment, luăm decizii, ne regândim modul de a fi și de a trăi. Ne promitem că nu vom mai proceda la fel. Dramatizăm, stragem din dinți, fugim, ne certăm singuri. Ne dăm cu capul de pereți pentru că am pierdut timp sau am fost creduli. Trecem prin toate stările, de la furie, la acceptare, că mai apoi să uităm și să lăsăm în urmă tot ce ne-a dezamăgit.

Fii fericit dacă ai cunoscut dezamăgirea și tristețea ei! Fericirea nu ar exista fără tristețe, așa cum curcubeul nu iese fără ploaie. Probabil că nu ai fi devenit ceea ce ești astăzi dacă nu te-ai fi intalnit cu dezamăgirea. Este hidoasă, doare ca dracu, dar este cel mai bun stimulent pentru schimbare. Și nu poți controla când se arată. Te ia (de fiecare dată) prin surprindere, îți spulberă credințe, ridică întrebări, e ca un foc ce arde relații, prietenii, dorințe vechi.

Dezamăgirea vine mai mereu din cauza așteptărilor false, fie asupra unor situații, a unor obiective, dar cele mai multe sunt legat de oameni. Ești dezamăgit că nu ai reușit să devii miliardar, te compari cu ceilalți, dar nu poți pricepe că scopul tău este cu totul altul și că nu poți da din picioare ca un copil răsfățat pentru a obține ce vrei. Ești dezamăgit că oamenii cu care ai împărțit o mulțime de ani și de experiențe te-au tratat sau au plecat. Poate că a venit momentul să o luați pe căi diferite, să descoperi persoane care te merită și te vor aprecia, poate ai fost tot timpul orb, poate le-ai greșit și trebuie să îndrepți ceva la tine. Probabil că ai fost dezamăgit când ai picat un interviu pe care considerai că meriți să îl iei. Ai ajuns apoi în alt loc și ai realizat că se poate. Ai fost dezamăgit de tine și modul în care ai reacționat, fie imatur impulsiv, fie prea moale. Perfect! A venit vremea să te schimbi!

E vina ta pentru orice fel de dezamăgire, dar nu îți purta vină! Dezamăgirile pot fi transformate în provocări personale. Prima analiză este cu noi înșine. Ultima noastră problemă ar trebui să fie ceilalți, de ce au procedat cumva, de ce nu au apreciat. Fiecare își alege calea, noi alegem cum să reacționăm. Mulțumește dacă ai fost dezamăgit pentru că altfel nu ai fi evoluat deloc emoțional, nu ai fi aflat mai nimic despre tine ca om. În zona de confort e cald și nu dezamăgeste nimic. Totuși, tot acolo intervin rutina, plictiseala, blazarea. Dezamăgirile sunt pasul înainte necesar pentru a lua soarta în propriile mâini și a începe o altă experiență.

Cel mai rău lucru pe care îl pot face dezamăgirile succesive este să facă din cineva o persoană neîncrezătoare sau pesimistă. Lupta este doar a ta, nimeni nu trebuie să te salveze. Ai obligația față de tine să depășești acest moment de tristețe într-un mod pizitiv, să cerni ce s-a petrecut la calm, să tragi concluzii, să accepți lecția primită și să îți propui că vei proceda diferit data viitoare. Nu poți lăsa un caz sau două sau nouă de persoane care te-au dezamăgit să te facă să îți pierzi încredere în toți oamenii, în familie, prietenie sau iubire. Nu ar fi drept să devii posac și retras sau să abandonezi un scop doar pentru că pentru moment ai o dezamăgire. Mulțumește pentru dezamăgiri și fă-le clipe memorabile care te-au direcționat pe direcția potrivită pentru tine!

  • December 11, 2017

Poate te interesează

giphy (3)
Posesivitate în cuplu în exces sau până permiți să fie!
July 11, 2018
business_woman_yoga
Conștientizarea de sine – drumul spre fericire
June 12, 2018
9ed620f0-94b1-47eb-8cc6-e1dc9efe3d44
5 pași pentru a-ți recăpăta echilibrul interior
June 02, 2018
6359391943337695491516837165_sadgirl
Oamenii care îți spun că ar trebui să faci un copil. Alegerea femeii.
May 13, 2018
Kylie Jenner Birthday Instagram 25
Ce nu se consumă acum se pierde atunci
March 18, 2018
d7efe7c16ae874fa479243b2f1d34682
Fără compromisuri
January 07, 2018

1 Comments

Mona
Reply May 11, 2018

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *