Mulțumește pentru dezamăgiri!


Din toată paleta de emoții pe care le avem, dezamăgirea este una dintre cele mai profunde. Schimbă mentalități, preconcepții, opinii și suflete. Se frânge totul în noi pentru moment, luăm decizii, ne regândim modul de a fi și de a trăi. Ne promitem că nu vom mai proceda la fel. Dramatizăm, stragem din dinți, fugim, ne certăm singuri. Ne dăm cu capul de pereți pentru că am pierdut timp sau am fost creduli. Trecem prin toate stările, de la furie, la acceptare, că mai apoi să uităm și să lăsăm în urmă tot ce ne-a dezamăgit.

Fii fericit dacă ai cunoscut dezamăgirea și tristețea ei! Fericirea nu ar exista fără tristețe, așa cum curcubeul nu iese fără ploaie. Probabil că nu ai fi devenit ceea ce ești astăzi dacă nu te-ai fi intalnit cu dezamăgirea. Este hidoasă, doare ca dracu, dar este cel mai bun stimulent pentru schimbare. Și nu poți controla când se arată. Te ia (de fiecare dată) prin surprindere, îți spulberă credințe, ridică întrebări, e ca un foc ce arde relații, prietenii, dorințe vechi.

Dezamăgirea vine mai mereu din cauza așteptărilor false, fie asupra unor situații, a unor obiective, dar cele mai multe sunt legat de oameni. Ești dezamăgit că nu ai reușit să devii miliardar, te compari cu ceilalți, dar nu poți pricepe că scopul tău este cu totul altul și că nu poți da din picioare ca un copil răsfățat pentru a obține ce vrei. Ești dezamăgit că oamenii cu care ai împărțit o mulțime de ani și de experiențe te-au tratat sau au plecat. Poate că a venit momentul să o luați pe căi diferite, să descoperi persoane care te merită și te vor aprecia, poate ai fost tot timpul orb, poate le-ai greșit și trebuie să îndrepți ceva la tine. Probabil că ai fost dezamăgit când ai picat un interviu pe care considerai că meriți să îl iei. Ai ajuns apoi în alt loc și ai realizat că se poate. Ai fost dezamăgit de tine și modul în care ai reacționat, fie imatur impulsiv, fie prea moale. Perfect! A venit vremea să te schimbi!

E vina ta pentru orice fel de dezamăgire, dar nu îți purta vină! Dezamăgirile pot fi transformate în provocări personale. Prima analiză este cu noi înșine. Ultima noastră problemă ar trebui să fie ceilalți, de ce au procedat cumva, de ce nu au apreciat. Fiecare își alege calea, noi alegem cum să reacționăm. Mulțumește dacă ai fost dezamăgit pentru că altfel nu ai fi evoluat deloc emoțional, nu ai fi aflat mai nimic despre tine ca om. În zona de confort e cald și nu dezamăgeste nimic. Totuși, tot acolo intervin rutina, plictiseala, blazarea. Dezamăgirile sunt pasul înainte necesar pentru a lua soarta în propriile mâini și a începe o altă experiență.

Cel mai rău lucru pe care îl pot face dezamăgirile succesive este să facă din cineva o persoană neîncrezătoare sau pesimistă. Lupta este doar a ta, nimeni nu trebuie să te salveze. Ai obligația față de tine să depășești acest moment de tristețe într-un mod pizitiv, să cerni ce s-a petrecut la calm, să tragi concluzii, să accepți lecția primită și să îți propui că vei proceda diferit data viitoare. Nu poți lăsa un caz sau două sau nouă de persoane care te-au dezamăgit să te facă să îți pierzi încredere în toți oamenii, în familie, prietenie sau iubire. Nu ar fi drept să devii posac și retras sau să abandonezi un scop doar pentru că pentru moment ai o dezamăgire. Mulțumește pentru dezamăgiri și fă-le clipe memorabile care te-au direcționat pe direcția potrivită pentru tine!

  • December 11, 2017

Poate te interesează

d7efe7c16ae874fa479243b2f1d34682
Fără compromisuri
January 07, 2018
tumblr_otasnmFmIV1rlb7pso1_500
Ne sabotăm singuri relațiile de frica de a nu mai fi singuri?
December 06, 2017
22539918_10155835391703256_2550289677129035863_n
Cum mi-am schimbat stilul de viață
November 11, 2017
source
Când renunți la un vis
November 01, 2017
12742141_1223212847708916_2596358649819773874_n
Permite-ți o pauză din când în când!
October 28, 2017
C3mSWC1XUAsHtvZ
Câteva gânduri înainte de a mai adăuga un an
October 19, 2017

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *