Femeia la 30 de vorbă cu fata de la 20 de ani


Începutul lui 2017 a fost un prilej de a medita, de a mă gândi puțin la punctul în care sunt, de a privi în mine și de a analiza ce îmi place, ce nu și ce vreau să schimb sau să îmbunătățesc. Spre surprinderea mea, îmi e bine cu mine cea de la 30 de ani, deși nu sunt perfectă. Nici nu îmi doresc. E liniște în suflet după multe furtuni. Sunt în momentul când am învățat despre mine, am înțeles cum să mă iubesc pentru a oferi iubire, am acceptat că oameni mai puțini buni și situații nefericite vor fi oricum. Știu să mă refac rapid după orice fel de eșec sau atunci când cineva mă rănește. Iert, respir, merg mai departe cu capul sus . Și asta, asta nu poți face așa ușor când ești mai fraged. Am descoperit un om puternic, care știe ce vrea de la viață, care nu încearcă să demonstreze nimănui nimic cu excepția ei înșiși, care nu duce lupte de orgolii inutile și care nu mai vrea să controleze situații sau persoane. Mi-a făcut bine să discut puțin cu mine și să îmi pun în ordine gândurile.

Am privit la eu cea de la 20 de ani și am realizat cât de mult m-am schimbat. De fapt, cât de mult m-am educat și am evoluat, de la o fată fără o direcție clară, în căutări și cu pretenții superficiale, la o femeie care merge încet dar sigur pe drumul sau și care știe ce merită, inclusiv pe plan sentimental. Și am zâmbit, chiar dacă în acest moment nu e totul atât de roz precum mi-aș dori, chiar dacă încă sunt visătoare, romantică și naivă pe plan personal și prea implicată și un pic credulă pe plan profesional. Poate că la 40 de ani voi afla că la 30 de ani nu știam nimic și voi deveni total altfel. Nu știu. Știu doar că îmi propun să mă redescopăr cu fiecare moment și să îmi iau lecțiile din fiecare întâmplare și cu fiecare om care îmi iese în cale.

Dacă ar fi să vorbesc cu mine cea de acum 10 ani și ar trebui să îmi dau 10 sfaturi, aș spune așa:

 • Lasă oamenii să plece! Oricum o vor face dacă așa vor simți, dacă drumurile voastre nu se mai leagă. Nu te zbate să le demonstrezi ce poți, ce nu au înțeles, dacă greșesc pentru că așa simți tu. Dacă revin, vei ști că țin la tine. Dacă nu, vei găsi persoane poate mai speciale sau nu, dar alături de care să îți fie bine și cu care să împarți valori și pasiuni comune.
 • Lasă lucrurile să vina de la sine, fără prea multe planuri sau fără obsesia de a organiza totul! Lasă viața să te surprindă pentru că atunci aduce cele mai frumoase întâmplări. La fel cum nopțile de neuitat sunt cele neplanificate, cum iubirea apare când nu o aștepți, când ceva bun se petrece când ești liniștit și nu trăiești cu agendă în cap.
 • Ai mai multă grijă de tine, de trup și de suflet! Mergi mai des la sală, nu te apuca/renunță la fumat, mănâncă mai puțin fast food, dormi suficient, nu sta ore în șir în fum, nu te suprasolicita cu mii de proiecte. Ai o singură viață și datoria de a avea grijă de sănătatea ta, cât timp va ține de tine.
 • Descoperă-ți pasiunile prin multiple încercări și nu te plafona într-un job care îți aduce bani, de teama că nu vei reuși în alt domeniu. Fă din pasiune carieră! Când ești tânăr nu ai atât de multe cheltuieli sau responsabilități și poți experimenta cât dorești. Fă un CV, aplică, dă-ți demisia, bate la uși, fă networking, acumulează cât mai multe informații și cunoștințe, demonstrează că meriți poziția dorită și un loc în domeniul care îți place
 • Nu mai plânge pentru nimeni, indiferent dacă ți-au rupt inimă în mii de bucăți și s-au jucat cu tine! Există drame mari pe lumea asta. Plânsul eliberează, dar trebuie să fie în doze limitate. Oprește robinetul! Dă-ți două palme, ieși în lume, bea un vin și ia-o de la capăt. Gândește-te dacă acea persoană plânge în acel moment pentru tine, iar dacă răspunsul e nu, atunci nici tu nu ai vreun motiv.
 • Nu te învinovăți pentru ceea ce fac alții, nu îi mai scuza, nu mai urca bărbații pe piedestal, nu te întreba nopți la rând ce ai greșit și ce ar fi trebuit să faci pentru a nu ajunge într-o situație! Nu poți schimba trecutul, dar poți schimba decorul. Ceea ce nu vine firesc și implică suferință și chin nu are nimic în comun cu noțiunea de iubire și trebuie să te eliberezi cât mai curând pentru a progresa.
 • Nu asculta ce zic alții dacă ei nu ți-au demonstrat nimic! Nu îi lăsa să îți spună că nu vei reuși, că ești într-un anume fel, că nu valorezi nimic. Strânge din dinți, închide-ți urechile și crede în tine, fără teamă.
 • Înconjoară-te de oameni valoroși, mai buni decât tine, descoperă-i, bazează-te pe sfaturile lor pe anume teme, lasă-i să te inspire!
 • Învață să spui nu, fie că este vorba de o ieșire într-un loc care nu îți place, de compromisuri legate de o vacanță sau de șantaj emoțional. Nu este nevoie să țipi, să jignești sau să ai un limbaj jur, dar setează-ți ferm limitele și exprimă deschis ce îți face ție bine
 • Arată-le mai des celor din jurul tău că îi iubești, fie că este vorba de părinți, de prieteni, de iubit! Nu considera că au obligația să îți ofere dragoste la infinit și să îți suporte fițele. Nu ești cu nimic special când vine vorba de sentimente, iar pentru a primi iubire trebuie mai întâi să o oferi și să fii capabil să știi să o primești.

Dacă aveți 20 de ani acum și sunteți dezorientate, sper să vă ajute aceste rânduri. Dacă aveți 30 de ani și încă nu v-ați găsit, sper să vă dea puterea să o faceți. Dacă aveți 40, 50 sau 60 și zâmbiți acum, sper să nu mă înșel foarte mult. Eu promit să recitesc aceste rânduri peste 10 ani și să reiau introspecția legată de propriul eu! :)

Foto: Tumblr

 • January 9, 2017

Poate te interesează

d7efe7c16ae874fa479243b2f1d34682
Fără compromisuri
January 07, 2018
ws_Tattoo_Girl_1920x1200
Mulțumește pentru dezamăgiri!
December 11, 2017
tumblr_otasnmFmIV1rlb7pso1_500
Ne sabotăm singuri relațiile de frica de a nu mai fi singuri?
December 06, 2017
22539918_10155835391703256_2550289677129035863_n
Cum mi-am schimbat stilul de viață
November 11, 2017
source
Când renunți la un vis
November 01, 2017
12742141_1223212847708916_2596358649819773874_n
Permite-ți o pauză din când în când!
October 28, 2017

9 Comments

Iulia Serban
Reply January 10, 2017

Zâmbesc!!!

Roxana
Reply January 10, 2017

Felicitari! As mai fi adaugat "Ai incredere in ceea ce iti spune interiorul" e ceva esential dupa care sa te ghidezi. Parerile celor din jur sunt doar perspective.

alexya
Reply January 11, 2017

Ma regasesc in totalitate!!

Geia Manole
Reply January 11, 2017

Da, e adevarat, exista multe drame in lumea asta, si de cele mai multe langa noi. Ai grija de tine, de suflet si de minte.
Iar aia cu da-ti doua palme si bea un pahar de vin cred ca trebuie sa o aplice multe femei.
Inspiratie si proiecte frumoase si pe 2017

lou
Reply January 22, 2017

iti doresc ca peste 10 ani cand iti vei reciti sfaturile astea sa o faci de pe pozitia unei femei implinite. perspectiva se va schimba semnificativ in bine.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *