Iubiri puse sub semnul întrebării


De la o anume vârstă încolo, când vine vorba de acel plus unu, fiecare dintre noi avem o mulțime de traume emoționale. Și nu-i tocmai un lucru rău. E un semn de maturitate, o dovadă a faptului că am iubit, am plâns, am părăsit și am fost părăsiți. Trăim într-o lume cu prea multe nepotriviri, multiple întâlniri eșuate, dating pe rețele sociale. Pare că oricine ne este accesibil și trecem de la o indrăgosteală la altă în cel mai superficial mod cu putință. Avem prea multe sechele datorate celor care nu ne-au apreciat la un moment dat, a celor pentru care am fost doar o opțiune, a celor cu care ne-am fi potrivit perfect dar ceva nu a mers, a celor care ne-au tratat sub nivelul așteptărilor noastre. Ne e frică să ne mai deschidem sufletul și ne cuprinde paranoia când cineva vine spre noi cu bune intenții. Suntem paralizați de teama că nimic frumos nu durează, căutăm sforile din spatele cortinei. Ne grăbim să ne descoperim reciproc pentru a afla care este, de fapt, problema. Presupunem din start că ar exista. Prea multe traume emoționale din trecut ne-au făcut să suferim de scenarită, ne-au cicatrizat sufletul și ne-au obligat să ne luăm un scut de protecție pe care îl folosim de fiecare dată, în speranța că nu vom mai fi dezamăgiți.

După mult prea multe nepotriviri, când, în cele din urmă, apare cineva compatibil pentru noi, ni se pare ireal. Pare mult prea bine să fie adevărat. Poate vrea să ne răpească, poate este doar un joc, poate are o viață dublă, poate face un pariu, poate vrea doar să ne subjuge și să ne facă să picăm că apoi să ne părăsească în cel mai crunt mod cu putință. Nu ne dăm voie să fim fericiți pentru că piticul precaut care ni s-a cuibărit în creier ne spune să nu ne facem iluzii prea curând. Durerea nu omoară, dar speranța franța poate fi distrugătoare. În această societate cu prea multe divorțuri, schimb de parteneri și milioane de tentații, ni se pare ciudat să ne îndrăgostim reciproc și să privim amândoi spre aceeași direcție.

Ne-am transformat oare în insensibili sau, din contra, suntem prea sensibili pentru a mai crede orbește în celălalt și a da credit iubirii atunci când ea se strecoară în viața noastră?

GIF: Tumblr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • February 27, 2016
-->

Poate te interesează

De ce ne despărțim? Limbajele iubirii.
July 12, 2019
10 pași pentru a fi un om fericit (pe bune!)
January 31, 2019
Nimic din ce pleacă nu a fost dat să rămână
June 28, 2018
De ce ai nevoie de o Încheiere în relația de cuplu
June 17, 2018
Doar o idee despre ce înseamnă un cuplu frumos
May 06, 2018
Ne îndrăgostim când vibrăm energetic la unison
November 26, 2017

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *