Mă apuc de Școala de Yoga! (P)


Îmi doresc de ceva vreme să fac pasul acesta și iată că se întâmplă! Mă apuc de Yoga și nu mă refer la o clasă de Yoga “sportivă”, ci la ceva mai profund. Sau cel puțin asta aștept să se întâmple la Școala de primăvară 2017” de la Hatha Yoga Seva. Cursurile pentru începători (ca mine) iau startul pe 21 februarie, marți, de la ora 19:00 la ora 21:00. Cursul nivel mediu se adresează doar celor care au mai practivat Yoga înainte și sunt familiarizați cu anumite tehnici și au cunoștințe de bază. Acesta se întâmplă în fiecare miercuri, de la 19:00 la ora 21:00. Durata programului este de 3 luni. Locul de desfășurare este în incinta Ramada Plaza Hotels, în zona Casei Presei Libere.

Să faci Yoga pare a fi un trend. Totuși, acesta a luat naștere din dorința cât mai multor oameni de autocunoaștere, într-o lume atât de digitalizată și în care nu avem timp de nimic, cu atât mai puțin de noi înșine. Personal, îmi propun să aprofundez cum funcționează mintea, cum întrețin sănătatea corpului, a minții și a psihicului și cum pot reuși ca, fie și pentru câteva clipe, să blochez și să eliberez orice urmă de gând negativ sau apăsător. Nu am încă certitudini, dar sper că pe toate acestea le voi învăța la Hatha Yoga Seva. În plus, se pare că îmi voi însuși și informații teoretice din Hatha Yoga, Jnana Yoga, Krya Yoga, tehnici de meditație și concentrare Zen. Plus, mi se pare un mod relaxant de a petrece o seară pe săptămână, departe de orice device și oferindu-mi mie atenție.

În căutările mele pentru a găsi echilibrul interior am decis să experimentez și Yoga. Am aflat astfel că există 44 de tipuri. Toate însă au ca obiectiv un trup și o minte mai sănătoase. Cea mai populară este Hatha Yoga, fiind sursa altor practici. La bază stau pozițiile și tehnicile de respirație. Momentan nu știu mai multe, dar abia aștept să descopăr și să vă povestesc. Dar, cred că este esențial ca ora de Yoga să se continue și în viața de zi cu zi și să învățam să ne jucăm cu gândurile noastre, astfel încât să le îndreptăm în direcția bună și să reușim să avem pace interioară.

Dacă vreți să vă înscrieți la Școala Hatha Yoga Seva, puteți să o faceți până pe 5 februarie, prin email. Detalii complete găsiți aici. Poate vom fi colegi! 🙂

Foto: foxnews.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • January 29, 2017

Poate te interesează

Sport echilibrat, nu trend, chin sau obligație
September 20, 2019
Fii alături de echipajul de raliu #324 și ajută-i pe pilot & copilot să continue cursa!
July 16, 2019
Yoga spirituală mi-a schimbat viața și m-a schimbat
July 11, 2019
Ce am comandat de pe VitaMIX.ro și nebunia cu Pudra de Matcha (P)
May 31, 2019
De ce am început să fac Yoga spirituală zilnic
February 04, 2019
Ortodontul m-a trimis la chirurgie dentară. Moft sau problemă de sănătate?
January 18, 2019

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *