Femeia Alfa


Aparent 2 din 3 femei sunt emotive și devin vulnerabile când vine vorba de probleme emoționale. Teoretic, restul au trecut cu bine de sondaj. Cred că, indiferent de cât de puternică este sau pare o femeie, există momente și situații când va fi slabă și firavă emoțional. Știu că femeile și bărbații simt și reacționează diferit, ei fiind mult mai raționali. Totuși, există femei numite Alfa care controlează mai bine emoțiile și care reușesc să își atingă țelurile într-un mod hotărât și cu mult tact. Dar, ca orice femeie, cea Alfa este emotivă, invariabil. Iar asta nu o descalifică cu nimic.

Femeia Alfa este aceea care pare că are totul sub control și nu are nevoie de nimeni pentru a reuși. Este lider sau un model pentru cei din jur. Se impune în orice mediu, chiar fără voia ei. Iese în evidența nu pentru că face ceva anume, ci prin ceea ce reprezintă. Este cumva diferită de toate cele din jurul ei. Și totuși, uneori (rareori), femeia Alfa devine o  fetiță lipsită de apărare. Se întâmplă să plângă, să își iasă din fire chiar dacă totul se petrece în spatele ușilor închise, chiar dacă știe să își ascundă lacrimile cu grație. Și asta îi dă și mai mult farmec. Își poate permite momente de cădere pentru ca apoi să se ridice cu mai mult elan și mai multă determinare în a cuceri lumea, după ce a învățat lecții și a descoperit o altă parte din ea. Clipele de cădere nu o fac o plângăcioasă, o ființă care se lamentează constant și o dezechilibrată sentimental. Femeia Alfa are dreptul ca, din când în când, să dispere, să caute alinare, să strângă din dinți și să pară nebună. Îl merită pe deplin. E uman, așa cum un bărbat plânge uneori și cedează psihic. Între sexe nu există diferențe, doar că reacțiile la emoții sunt diferite.

Femeia Alfa este, prin definiție, cea care știe ceea ce își dorește, este inteligentă, are bune abilități de comunicare, are rezultate concrete în ceea ce își propune, este capabilă să stea pe picioarele ei și să fie independentă. Reușește aproape mereu, indiferent de întâmplările vieții, să treacă mai departe cu bine. Conceptul “Alfa” asociat unei reprezentante a sexului feminin sperie bărbații slăbi și îi intimidează. Relația cu o femeie Alfa nu este întotdeauna ușoară și nicidecum posibilă cu oricine. Femeia Alfa poate complexa, chiar dacă nu asta îi este intenția. Poate duce un joc, dar nu va deraia niciodată de la obiectivul sau. Poate fi înțelegătoare, dar nu va uita greșelile și nici nu va accepta ceva mai puțin decât oferă. Femeia Alfa nu cere nici respect, nici iubire, nici ceva material de la bărbatul pe care îl alege în viața ei. Le are pe toate și știe prea bine cine este. Nu așteaptă validări nici de la un El nici de la cei din jur. Este cel mai dur critic al său. Nu cere sfaturi dacă nu apreciază interlocutorul. Nu ascultă dacă nu admiră persoana. Nu înțelege situațiile de dominație și nici nesimțirea sau tupeul. Nu empatizează cu cei care nu au demonstrat nimic în prealabil. Nu simte nevoia să între în competiție cu alții, ci doar cu ea însăși pentru a deveni tot mai bună.

Femeia Alfa nu are nevoie de un bărbat, dar îi face bine prezența lui. De fapt, o femeie Alfa este singura care poate iubi sincer și necondiționat, deoarece, dacă ar pune condtii, ar însemna că se îndoiește de ea însăși. Nu duce lupte inutile, nu are orgolii copilărești, nu rămâne unde nu este dorită. Va fi în viața bărbatului ales atât timp cât va simți că o merită, că are ce învăța de la acesta și cât timp îi va alimenta egoul și visele. Femeia Alfa se poate îndrăgosti la fel de ușor cum poate părăsi, se poate amoreza pasional și uita cu aceeași ardoare. Va fi fidelă și iubita ideală cât timp știe că omul de lângă ea îi îmbogățește sufletul și trăirile. Va închide ușa la despărțire cu zâmbetul pe buze și va reuși să ierte fără resentimente, convinsă fiind că există cineva mai bun undeva în lume. Viața femeii Alfa nu se învârte în jurul unui bărbat, nici a mai multora. Bărbații sunt partea frumoasă care o poate completa, nu motorul existenței ei. Când este rănită, femeia Alfa are abilitatea de a se regenera și a se ridica, devenind tot mai complexă. Reușește ca din momente negative să vadă partea pozitivă și să păstreze ceea ce a fost frumos. Se va reinventa de fiecare dată și va deveni regretul celui sau celor care nu au știut să o aprecieze. O femeie Alfa vrea un Alfa alături pentru că nu ar admira nimic mai puțin. Instinctiv, femeia Alfa vrea că bărbatul ales să o educe și, chiar, să o domine.  El “trebuie” să fie pe același piedestal pe care stă și ea, sau, poate, chiar un pic mai sus, pentru a-i sclipi ochii atunci când îl privește.

Din păcate, conceptul de Femeie Alfa este uneori prost înțeles și este asociat cu lipsa de feminitate. Fals! Atuul femeii Alfa ar trebui să fie senzualitatea. Ea este gemul de femeie care semnează contracte importante pe tocuri de 15 centimetri, care nu iese din casă fără unghii perfecte, care știe când să poarte un decolteu și când să fie sexy pentru iubitul ei, care știe să tacă, cea care va comanda cina și va lucra 12 ore, dar nu se va arăta obosită la final de zi. Femeia Alfa nu este bărbătoasă și îi place să îi lase pe alții să îi ofere ajutorul. Iubește bărbații pentru că o fac să se simtă bine. Îi place să fie cochetă și știe să flirteze. Poate fi superficială, dar suspină după conversații pline de metafore la lumina lumânărilor. Îi lasă pe ceilalți să o ghideze, dar decizii mari legate de ea însăși, de carieră și de viața ei îi aparțin ei și numai ei.

Femeia Alfa nu este perfectă și nici nu vrea asta. Nu îi este frică să recunoască când greșește. Știe să privească omul în ochi și să poarte deschis o conversație. Poate să își ceară iertare. Iartă la rândul sau, deoarece este împăcată sufletește. Femeia Alfa are multe zbateri cu ea însăși, nu cu restul lumii. Ea este centrul Universului și cea mai importantă. Pe ea se modelează din interacțiunea cu ceilalți. Știe și vrea să îi susțină și pe cei din jur pentru a se autodepăși. Oferă încredere necondiționată. Este inspirațională prin ceea ce face. Este sigură pe stilul și aspectul său, nu o ating criticile, dar progresează constant. Poate pătrunde în orice cerc social, dar nu lasă pe oricine să îi între în inimă. Este directă și pune pe tavă ce gândește. Este prietenă pe care te poți baza în orice situație, deși asta nu îi aduce mereu beneficii. A învățat să se iubească enorm în urma tuturor experiențelor trăite. Pierde-câștigă,  iubește-rănește, este adorată-este părăsită, râde-suspină, este fermă-visătoare, este un mix de stări și de emoții.

Știi ceva mai minunat precum o femeie Alfa? :)

 Foto: Tumblr

  • December 22, 2016

Poate te interesează

Kylie Jenner Birthday Instagram 25
Ce nu se consumă acum se pierde atunci
March 18, 2018
d7efe7c16ae874fa479243b2f1d34682
Fără compromisuri
January 07, 2018
ws_Tattoo_Girl_1920x1200
Mulțumește pentru dezamăgiri!
December 11, 2017
tumblr_otasnmFmIV1rlb7pso1_500
Ne sabotăm singuri relațiile de frica de a nu mai fi singuri?
December 06, 2017
22539918_10155835391703256_2550289677129035863_n
Cum mi-am schimbat stilul de viață
November 11, 2017
source
Când renunți la un vis
November 01, 2017

6 Comments

albastru vertical
Reply December 26, 2016

In pofida complexitatii lui, acest autoportret luxuriant nu reuseste sa escamoteze absenta unui ingredient esential al ecuatiei fericirii.

mascululbeta
Reply December 28, 2016

Se spune că 85% dintre femei ar vrea să facă sex la locul de munca. Se încadrează femeia alfa in acest tipar?

    Luminita Balaban
    Reply January 11, 2017

    restul nu vor sa recunoasca :))) next time incearca sa ai curaj sa iti spui identitatea, nu sa te ascunzi sub o adresa falsa. nu te ajuta pe tine ca om.

Andreea
Reply February 8, 2017

Cea mai buna descriere a femeii Alfa in care ma regasesc 100%
Si spun ma regasesc, pt ca poate pt o scurta perioada am uitat cum sunt, ce imi place si ce vreau, am ignorat totul mult prea mult. Un bun prilej pentru a ma reinventa si a deveni cea mai buna versiune a mea. Nota 10 pt articol

Barbat Alfa
Reply November 12, 2017

Am intalnit si iubit femeia Alfa. Super descriere! Super articol! Felicitari!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *