Fără poveste nu e nimic!


Nu știu alții cum sunt, dar pentru mine povestea este foarte importantă. Deși nu dau semne diabetice și pot fi considerată chiar o femeie destul de dură deoarece nu simt nevoia să ofer oricui afecțiune sau să îmi exprim sentimentele foarte des, mă consider o romantică incurabilă. Nu la modul acela clasic, în sensul că aștept să primesc trandafiri roșii și plâng la filme siropoase. Ba din contra, nu prea îmi plac florile tăiate și nici nu empatizez cu niciun fel de carte sau peliculă cu notă de comedie romantică. Sunt mai degrabă o boemă de când mă știu și ador poveștile.

Mă consider un om al experiențelor, fie că vine vorba de viața de zi cu zi ori de o relație de iubire. Până și întâmplările de o seară trebuie să aibă ceva special, fie și un moment, o discuție, o pățanie sau orice nu am mai trăit. Fără aceste clipe am fi perfect roboți care aleg să facă sex pe pilot automat, se mișcă din inerție de când se trezesc până se culcă și o iau apoi de la capăt a doua zi. Amintirile cele mai frumoase se creează sau îți ies în cale și tebuie să știi să le primești și să le dai un plus de valoare. E simplu, dacă ai un strop de imaginație. Nici nu îți trebuie mai mult. Poți înlocui, spre exemplificare, prima întâlnire la cină cu o întâlnire pe o clădire pentru a vedea apusul. Poți să înveți să trăiești pentru a creea ție și celor din jur momente speciale. Poți schimba o față acră cu un zâmbet. Poți face un cadou neașteptat. Poți da un mesaj tembel unei persoane dragi prin care îi arăți că îți este dor. Poți invita pe cineva la un ceai de corcodușe în locul unei cafele în locurile foarte populare. În fine, cred că s-a înțeles ideea. Povestea spune multe despre tine și tipul de om care ești. Și doar tu alegi să fii banal sau inedit pentru tine și ceilalți. În acest mod te vor și ține minte. Sau, mai bine zis, nu vei însemna nimic peste vreme pentru nimeni, dacă tot timpul rămâi în bula de ego și de confort și nu faci un minim de efort.

Fără un gram de magie și ceva entuziasm, nimic nu are sens a fi trăit. Nu cred că avem de ce să acceptăm ceva mai puțin, dacă noi am înțeles acest lucru. Îmi rup filmul discuțiile insipide, mesajele oligofrene pe rețele sociale și lălăitul la infinit. Mai cred că nu poți face un om plat personajul poveștii tale. Sunt mult prea mulți figuranți prin existența noastră pentru a ne opri în loc să îi ținem de mână. Actele se scurg prea repede, iar noi suntem personajul principal în propria poveste. Ține doar de noi să ne educăm și să știm ce vrem, să facem clipe speciale și să ne înconjurăm de oameni care spun și fac povești care ne bucură sufletul și ne îmbogățesc mintea!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • September 24, 2018
-->

Poate te interesează

Teama de a avea bani
August 30, 2020
Lucruri mici pentru o viață eco
July 22, 2020
Despre echilibru emoțional
June 24, 2020
Cum se schimbă relațiile de prietenie odată cu maturizarea
May 26, 2020
Ce am învățat după 1 lună de izolare singură
April 25, 2020
Pentru ce sunt recunoscătoare în izolare
March 31, 2020

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *