Fără compromisuri


Poate începutul de an nu ar trebui să fie despre obiective propuse. Poate ar putea fi despre ceea ce ai învățat din trecut și despre greșeli pe care nu vrei să le mai repeți. Poate să fie timpul să nu mai faci compromisuri cu tine, să începi să ai curaj, să îți iei startul spre ceea ce visezi de mult timp. E vremea ideală, acum, azi, pentru a merge la cursul ăla la care visezi de mult, pentru a spune cuiva că îl placi, pentru a-ți da demisia de la jobul care nu îți aduce fericire, pentru a cumpăra biletul de avion spre destinația pe care o tot cauți pe net. Poate poți începe prin a conștientiza că timpul nu așteaptă și că meriți să fii fericit.

Uneori privesc în trecut și mi se pare incredibil câte greșeli am făcut în relația cu mine. Ani de zile am venit și am plecat nefericită de la birou, din comoditate. Am acceptat jumătăți de măsură în ceea ce privește relația, cu gândul că lucrurile se vor schimba. Am lăsat de la mine pentru a păstra anumiți prieteni. Mi-a fost teamă teribil să plec departe și mi-am zis că va veni un prinț care să mă ia de mână și să îmi dea avânt. Nu s-a întâmplat niciodată. În același timp, am avut momente când m-am gândit că ceilalți mă pot judeca, că nu pot să o iau de la zero, că nu am voie să cer, că sunt nebună dacă spun ce îmi doresc și că voi îndepărta astfel oameni. Am gândit complet prostește că pot bagă sub preș ceea ce simt pentru a-i mulțumi pe alții. Am pus pe piedestal bărbați, m-am purtat cu mănuși cu foste prietene, m-am mințit singură că stabilitatea unui salariu mare este în regulă. Mi-am impus și chiar a fost o vreme când credeam că alții știu mai bine că mine și că nu este ok să fiu nemulțumită cu ceea ce am și cu locul în care mă aflu.

Schimbarea nu s-a petrecut pe 1 ianuarie, nici măcar într-un an. Nu știu să pun degetul pe clipa când am avut un declick și când am realizat că a nu face compromisuri cu mine înseamnă ca eu să fiu fericită. Știu doar că de atunci m-am ocupat de pasiunile mele, am investit și am muncit de zece ori mai mult, iar azi pot spune că mă întrețin singură și bine din ele. Am știut când să zic stop, să las să plece oameni, să îmi fie bine single. Am reușit să scot tot ce era toxic din universul meu, cu propriile mele închipuiri în cap de lista. Am avut norocul de a întâlni oamenii potriviți, mi-am schimbat percepția despre viață și modul de a gândi și de a trăi. Pe scurt, am renunțat la a face compromisuri în ceea ce privește iubirea, prietenia, munca, acțiunile întreprinse. Nu m-am integrat în absolut și nu sunt perfectă. Am momente când plâng, altele când mă întreb de ce unii oameni se poartă așa, când vreau mai mult, când mă frustrează situații. Dar niciodată nu cad. Știu cine sunt, ce pot oferi, ce simț și nu fac compromisul de a-i lăsa pe alții să mă doboare, indiferent de întâmplare.

La început de 2018 îmi doresc să învăț și mai mult acest fel de egoism vindicativ. Îmi păsa de cei care mă iubesc, sunt devotată și dedicată celor care au încredere în mine, lucrez cu satisfacție când sunt răsplătită corespunzător, ador oamenii care mă îmbogățesc emoțional, spiritual și intelectual. Totuși, încă învăț să nu dau prea mult prea repede, să nu accept instant necunoscuți în inima mea, să nu mai fiu așa naivă. Mă educ să pot ignora orice formă de răutate, resping cu totul orice înseamnă timp irosit, fug de cei mereu negativisti și care aleg să se plafoneze. Nu îi judec, nu îi condamn, pur și simplu cred că e o alegere să faci astfel de compromisuri cu propria viața și că nimeni nu poate sau are dreptul să te salveze dacă tu nu îți dorești.

Vă doresc ce îmi doresc și mie, un an fără compromisuri în care să fiți bine cu voi înșivă și să simțiți că fericirea stă în interior, indiferent de ceilalți sau de situația în care temporar sunteți!

foto: Pinterest

  • January 7, 2018

Poate te interesează

giphy (3)
Posesivitate în cuplu în exces sau până permiți să fie!
July 11, 2018
business_woman_yoga
Conștientizarea de sine – drumul spre fericire
June 12, 2018
9ed620f0-94b1-47eb-8cc6-e1dc9efe3d44
5 pași pentru a-ți recăpăta echilibrul interior
June 02, 2018
6359391943337695491516837165_sadgirl
Oamenii care îți spun că ar trebui să faci un copil. Alegerea femeii.
May 13, 2018
Kylie Jenner Birthday Instagram 25
Ce nu se consumă acum se pierde atunci
March 18, 2018
ws_Tattoo_Girl_1920x1200
Mulțumește pentru dezamăgiri!
December 11, 2017

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *