Expozițiile pe care trebuie să le vezi în mai în București


Dacă vă este dor de cultură, de artă, de vizitat un muzeu, de ascultat un album nou, de citit o carte care să vă schimbe ideile sau de o expoziție care să vă emoționeze, atunci am o veste bună: luna mai vine cu o mulțime de evenimente culturale în București. Oricâte veți bifa, important este să vă reîncărcați bateriile și să nu lăsați grijile de zi cu zi să vă țină departe de astfel de lucruri frumoase. Fiecare dintre ele ne îmbogățește și ne umple sufletul, mai departe de deadlineuri, de exceluri, de seriale și tot felul de emisiuni de la TV.

Între 5 și 15 mai începe Art Safari, cea mai mare expoziție de artă din capitală. Ediția din 2016 reunește peste 60 de galerii de artă din România și din străinătate. Are loc la Palatul Dacia, strada Lipscani 18-20 și cuprinde o serie impresionantă de lucrări, printre care una dintre operele lui Constantin Brâncuși.

Dacă nu ați ajus până acum sau nu ați mai fost de mult, este timpul să vizitați expozițiile de la Muzeul Național de Artă Contemporană. Până pe 9 octombrie 2016, MNAC va expune lucrări din cadrul Colecției de Artă Telekom. În cadrul expoziției „Conturul Timpului – Viitorul Nostalgiei”, Deutsche Telekom va prezența pentru prima dată o parte din colecția sa, într-un muzeu important din Europa de Est. Pe fiecare nivel (parter – Etaj 3) există o altă expoziție, printre care: “Forme în timp-Viitorul nostalgiei” sau “Orașe românești în declin”.

Orașe-românești-în-declin-@-MNAC

La Muzeul Național de Artă al României, Sălile Kretzulescu, puteți vizită Expoziția de fotografie “Brâncuși. Forme în alb și negru.”. Expoziția face parte din Programul național 140 de ani de la nașterea marelui sculptor Constantin Brâncuși, inițiat de Ministerul Culturii și propune o selecție de 40 de tiraje moderne după clișeele realizate de Brâncuși la Paris: aspecte din atelier și sculpturi aflate în diferite stadii de lucru. Pe langă fotografii, în expoziție se regăsesc și două module interactive din atelierul “Pasărea ascunsă-n piatră”, găzduit în corpul Știrbei al muzeului.

Pe 14 mai are loc Festivalul Luminii, tot în Parcul Carol, ca și anul trecut. Noaptea Muzeelor s-a mutat pe 21 mai, iar publicul va beneficia în premieră de ghidaj audio-video pe mobil. Pe la Cărturești sau pe la Diverta puteți trece oricând pentru a aproviziona biblioteca, oferta la teatru și cinema este bogată, iar de concerte nu mai zic. Sigur veți găsi fiecare dintre voi ceva care să vă facă bine și care să vă bucure. Viața fără artă și cultură este mai tristă, așa că ar fi minunat să o facem singuri mai frumoasă! 🙂

Foto articol: Tudor Constantinescu, Bălan, Locuințe.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • May 4, 2016

Poate te interesează

Sunt Ambasador BookLand și am un mesaj pentru tine!
April 15, 2020
10 Lucruri care îți ridică moralul în izolare
March 26, 2020
Festivalul Teatru sub lună #5
June 18, 2019
Atelierele Încrederii sau cum susținem educația copiilor defavorizați
October 24, 2018
UNTOLD rămâne cel mai spectaculos festival din România
August 17, 2018
Câteva lucruri utile dacă ajungi la UNTOLD
August 02, 2018

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *