Daca plec, hai, vii cu mine? Nu!


Bărbaților li s-a urcat la cap și este doar vina femeilor!

Nu generalizez, dar eu, tu, fiecare în parte, i-am obișnuit astfel. De fiecare dată când, fie le-am cedat, fie ne-am aruncat înspre ei,am greșit. Ne-am luptat să fim egale cu domnii și ne-am asumat putem cere orice, putem să îi abordăm direct, să îi invităm la o întâlnire, să le cerem să fie iubiții noștri. Egalitatea a fost înțeleasă puțin greșit, în sensul în care multe au devenit prea ușuratice, iar ei prea comozi și delăsători. S-au învățat să li se ofere oricare pe tavă, să nu își mai bată capul cu a cuceri o fată pentru că nu au motiv, să aibă agenda plină de opțiuni și să nu se mai streseze cu nimic serios. Nici nu au motiv, iar dacă unul dintre ei are capul pe umeri și este galant, serios sau (Doamne ferește!) se îndrăgostește, este considerat slab sau luat la mișto. Prea puțini mai știu să facă curte, prea puține mai sunt cele care refuză prima invitație. Noi cu toții am uitat să ne respectăm și să avem standarde.

Bărbații nu mai știu să zică povești, femeile nu mai au răbdare să le trăiască, ci vor totul din prima. Nu este vorba de “hard to get”, ci de demnitatea de a nu te oferi după primul pahar de Prosecco, disperată că nu va mai veni altul sau prea entuziasmată pentru că (bine, naiba!) te-a ales pe tine din gloată care se fâțâie pe lângă el. Nu este nici o prejudecată și nu este nimic în neregulă să te culci cu cineva din prima seară. Este opțiunea fiecăruia și nu are nimeni dreptul să judece. Nu este vorba nici de un joc sau de a părea prea prețioasă. Pentru asta avem liceul, pentru a face toate aceste târguieli inutile, consumatoare de timp. Vorbesc doar de gramul ăla de demnitate pierdut de prea multe fete și femei. Nu e cazul să îi dansezi languros, să îi scrii cuvinte obscene sau să porți un decolteu până la buric asortat cu tocuri de 17 și o fustă până sub fund pentru a-l ademeni spre tine. Puțin mister și un pic mai multă discreție nu strică niciodată. Iar bărbații mișto nu vor iubite ieftine și mimoze provocatoare. Poți face orice tâmpenie, poți să fii tu cea care nu vrea nimic mai mult. Cred doar, că noi femeile trebuie să ne asumăm responsabilitatea pentru comportamentul domnilor din ziua de azi și să nu ne mirăm sau plângem că nu mai sunt romantici sau că nu mai vor relații. În schimb, putem să lucrăm la noi și să ne reeducăm în a fi doamne.

Ah da… felicitări celor care încă mai caută profunzimea în noianul de superficialitate, celor care știu ce vor și cât valorează. Dar, mai ales, chapeau pentru bărbații care nu pleacă acasă cu prima care le atârnă de gât, beată în club, sau una care le trimite poze deocheate pe Facebook!

Foto: justanotherboredteengirl.tumblr.com

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • April 7, 2016

Poate te interesează

De ce să donezi și/sau să faci voluntariat
November 24, 2019
Câteodată te schimbi enorm într-un an de zile
October 31, 2019
Când faci un copil?
September 09, 2019
Cum îți revii din perioade complicate emoțional
September 06, 2019
Doar când ești jos descoperi câtă iubire poți primi
August 26, 2019
De ce avem nevoie de cineva care să creadă în noi
August 18, 2019

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *