Femeile și criza de la 30 de ani


Se spune că există o criză a bărbaților pe la 40 de ani. Cică la ei s-ar manifesta cu dorința de a experimenta cât mai mult, în materie de femei, de mașini, de alte nebunii. Nu știu prea multe despre astea, dar cred că la femei se întâmplă undeva în jurul vârstei de 30 de ani. Iar la femei asta chiar înseamnă nebunie, în sensul în care se poartă ca nebunele, nu le mai place nimic la ele, vor să schimbe modul cum arată, își amintesc de toate greșelile din trecut, vor să schimbe cercurile în care se învârt, să își dea demisia și să plece în lume, acolo unde nu le știe nimeni.

Pe unele le prinde măritate și se trezesc într-o zi întrebându-se cine naiba e omul ăla care doarme lângă ele și ce caută în viața lor. Pe altele singure, între întâlniri pasagere, întotdeauna cu o poveste de dragoste din trecut care le-au marcat definitiv. Gândul că n-o să Îl întâlnească niciodată și nerăbdarea de a termina cu toată această căutare devin apăsătoare. Pur și simplu nu mai înțeleg cine sunt. Femeile și criza vârstei mijloc ar trebui să fie un topic de studiat în profunzime și prezentat fetelor în școală, pentru a ști ce le așteaptă. O să observe primul rid sau fie de păr alb, o să li se pară că sunt urâte și că au celululită. Se vor uita în oglindă și își vor da două palme pentru că nu se mai recunosc. Cum ajungi într-un punct din viață când parcă nu mai ești nimic din ceea ce erai este o dilema. Cum îți pierzi apetitul pentru petreceri, pentru discuții nesfârșite, cum se duce răbdarea și cum nu mai ai stare de pierdut timpul cu ceva care nu duce nicăieri devin problemele femeilor în criză. Și le vezi puțin crizate, agitate, negăsindu-și locul, deși, aparent, viața continuă ca și până atunci. 

Dacă după ploaie iese curcubeul, după criză s-ar putea să se întâmple cele mai mișto lucruri. Asta dacă nu te dai cu capul de pereți, nu te mutilezi și nu vinzi totul pentru a trăi pe o insulă pustie unde nu e nimeni. Dacă reușești să înțelegi că procesul de îmbătrânire este firesc, că fiecare are un scop și un drum de parcurs, indiferent de câte obstacole apar și că este firesc să ai clipe de tristețe pe care, în loc să le bagi sub preș, le-ai putea îmbrățișa și învăța din ele, atunci supraviețuiești. Perioada de criză e bună pentru că face curat în interior, cerne pe cei care nu aduc nimic bun, face o femeie să se redescopere, să găsească un nou hobby sau chiar să înceapă o carieră. Este momentul când femeia își definește stilul personal, când află despre ea, când investește mai inteligent în ceea ce o face fericită. Criza vârstei de 30 de ani nu e chiar atât de cumplită. Începe o nouă etapă care vine cu o mulțime de surprize.

Vestea bună: toate trecem prin asta, mai brutal sau mai lin, unele cu cineva de mână, altele cu dinții strânși de unele singure. Toate. Dacă acum sunteți în acel punct și vi se pare totul gri și fără sens, nu sunteți singure! Se întâmplă pași mărunți spre începuturi mărețe, evoluție și maturizare. De voi depinde să o depășiți în glorie și cu zâmbetul pe buze, fără a-i afecta pe cei din jur, a-i demoraliza sau a-i duce la disperare cu lamentări inutile. Curaj! 

Foto: Tumblr

  • April 22, 2017

Poate te interesează

Kylie Jenner Birthday Instagram 25
Ce nu se consumă acum se pierde atunci
March 18, 2018
d7efe7c16ae874fa479243b2f1d34682
Fără compromisuri
January 07, 2018
ws_Tattoo_Girl_1920x1200
Mulțumește pentru dezamăgiri!
December 11, 2017
tumblr_otasnmFmIV1rlb7pso1_500
Ne sabotăm singuri relațiile de frica de a nu mai fi singuri?
December 06, 2017
22539918_10155835391703256_2550289677129035863_n
Cum mi-am schimbat stilul de viață
November 11, 2017
source
Când renunți la un vis
November 01, 2017

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *