Doar 2% din adulți sunt creativi!


Săptămâna trecută am ajuns la Best Marketing, eveniment organizat de revista BIZ. Au fost mulți invitați din publicitate și din marketing care mi-au plăcut și care au prezentat lucruri interesante. Totuși, doar despre unul dintre vorbitori o să vă povestesc azi deoarece m-a marcat și m-a făcut să îmi pun întrebări atât legate de mine, de ceea ce aș face dacă aș avea un copil, dar și despre modul de a funcționa al oamenilor. Este vorba de Ioana Manea, Creativity Trainer la Captain Brainstorm. Ea ne-a dezvăluit SECRETUL FERICIRII, acel lucru după care alergăm cu toții și pe care ne întrebăm cum îl putem păstra cât mai mult atunci când ni se arată.

Ei bine, secretul fericirii este… creativitatea! Atât și nimic mai mult. Fie că o credem, fie că nu, doar 2% din adulți sunt creativi. Statistica spune că procentul celor creativi este invers proporțional cu vârstA. Se pare că prichindeii cu vârste cuprinse între 3 și 5 ani sunt în proporție de 98% creativi. Apoi intervin părinții, școalA, sistemul, regulile sociale și o mie de alte motive care distrug spIritul ludic și dorința de creativitate. Pare incredibil că se întâmplă așa, dar societatea pare să nu încurajeze oamenii cu idei, nimic care iese din tipare. Învățăm după manuale, ne oprim din a avea pasiuni, nu investim în hobbyuri deoarece ni se par stupide. Devenim astfel “maturi” supuși unor reflexe zilnice, repetăm acțiuni stabilite de alții, ne încorsetăm singuri în șabloane.

Ioana spunea că partea interesantă a creativității este că nu se găsește exclusiv în jmatatea stânga a creierului, nu este o revelație, nu este solitară. A fi creativ nu înseamnă să ai har de la Dumnezeu, nu presupune să ai momente de izolare pentru a se coborî din ceruri spiritul, nici să fii cu o stea în frunte. Creativitatea este universală, se cultivă, se învață, se deprinde, se dezvoltă. Există o mulțime de tehnici, dar este mai importantă disponibilitatea noastră de a ne da voie să fim creativi. A nu uita să te joci, a găsi soluții neașteptate la probleme care apar sau, pur și simplu, a spune o poveste altfel sunt acțiuni creative. Am convingerea că e bine să fii creativ în orice domeniu și că acest lucru îți poate ușura viața. Te ajută și în viața personală, chiar și în momente mai puțin plăcute. Dacă ai acea doză de creativitate reușești să găsești în cea mai nefastă zi acel ceva care să te aducă pe linia de plutire. Creativitatea face bine și trebuie încurajată la cei mici și cei mari. Împinsă chiar de la spate până iese la suprafața pentru a aduce fericire, atât celui care o are, cât și celor din jur și chiar omenirii. Niciodată nu se știe ce iese din mintea unui creativ!

Dacă vreți să vă dezvoltați creativitatea și nu știți de unde să o porniți, cred că un bun început ar fi la Captain Brainstorming deoarece am văzut că au workshopuri și traininguri simpatice. Și nu uitați să vă dați voie să vă jucați cu idei, cu gânduri, cu vorbe, să vă jucați pur și simplu!

Foto: Tumblr

  • June 1, 2017

Poate te interesează

240d2684-a776-11e6-ad7f-4af3c160245d-780x520
În 2019 brandurile trebuie să devină mult mai responsabile social
January 24, 2019
Screenshot_11
Poate 2019 va fi despre naturalețe în Social Media. #farafiltredupademachiere
January 16, 2019
Facebook-Captcha-796x398
10 pași pentru o colaborare eficientă cu Influencerii
October 23, 2018
influencers-3151032_1920
Bloggeri, Vloggeri și Influenceri – ce sunt, ce fac, din ce câștigă
October 13, 2018
9-Stellar-Referral-Program-Examples-FB
La 7 ani de când sunt blogger nu am vrut să devin influencer
February 13, 2018
2045965034001_4629503816001_t-block-social-media
Am făcut curat pe rețele sociale pentru că nu e doar despre numere!
November 06, 2017

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *