M-a dezamăgit conferința de digital de la Londra?


Merg la conferințe despre marketing în general și despre online în special de aproximativ 5 ani. Cred că am fost la toate cele relevante din România de-a lungul timpului, de mai multe ori. Am urmărit probabil sute de prezentări și foarte mulți speakeri. Am o idee clară despre ce înseamnă un eveniment bun atât în ceea ce privește vorbitorii, dar și modul de organizare. Acesta din urmă nu mi se pare deloc de neglijat, ba chiar este cel care aduce un plus de valoare sau, din contra, cel care te face să pleci cu mult înainte de final. Nu odată am părăsit conferința deoarece nu erau locuri, din cauza bâlbelor repetate, din cauza lipsei de logică a prezentărilor sau pentru că participanții erau picați acolo din lună. Din fericire sunt multe exemple pozitive pe care le pot recomanda la orice oră. La noi în țară, nu în State sau în Asia.

Pe 15 și 16 iunie am ajuns la ICEEfest, probabil cel mai complex eveniment de digital din România. Pe 19 și 20 iunie am fost la Digital Marketing World Forum în Londra. Tot două zile, în mare aceleași subiecte, chiar speakeri pe care i-am văzut în ambele părți, dar diferențele sunt majore. E drept că mă așteptam ca evenimentul din Londra să mă dea pe spate și să vină cu tot felul de revelații. Nu s-a petrecut așa, iar vina este a mea pentru că aveam așteptări prea mari. A fost prima dată când am ieșit din țară cu scopul de a merge la o conferință despre digital, pe banii mei. Și credeți-mă că a fost o investiție destul de consistentă. Interesant este că la noi biletul a fost 200 euro early bird, iar în UK a fost 500 LIRE (nu euro). Prețurile finale au fost de 300 euro vs 800 lire, pentru acces normal pe parcursul a două zile.

NU, nu m-a dezamăgit conferința din Londra, dar mă bucur să pot spune că este bine ceea ce se petrece în București, că nu suntem cu nimic mai prejos! Dragoș Stanca a reușit să ducă ICEEfest la un nivel extrem de ridicat. Nu m-a dezamăgit #DMWF, dar mi-a plăcut mai mult #ICEEfest, fie și numai prin prisma activărilor extra, a logisticii și a zonelor de entertainemnt de la finalul fiecărei zile.

19243216_10155457936503256_950413265344230186_o

La Digital Marketing World Forum programul se încheia la 6 după-amiaza, sec și fără niciun happening. Așa zisul networking însemna o adunătură de grupulețe, iar pentru cineva venit pe cont propriu era practiv imposibil să interacționeze dacă nu intra efectiv în vorbă brusc. Au fost 3 săli, una despre “Social and Influencer Marketing”, a doua despre “Content, Data and Personalization”, iar cea din urmă despre “Digital Disruption”. Venea un speaker, pleca altul, erau pauze destul de multe. Am stat cu precădere în primele două săli, deoarece în a treia a fost mai mult despre VR, AR și inteligență artificială, subiecte care nu mă dau pe spate. În pauze se bea cafea, se ieșea afară în curtea clădirii de birouri de la Broadgate din Liverpool Street. Mai erau tot felul de expozanți cu pixulețe și mingi cu logo pe ele care încercau să își prezinte serviciile. Cred că cei care se opreau erau mai mult interesați de cadou decât de un contact. Mâncarea a fost excelentă, ceea ce era normal amintindu-ne de cât costă biletul. În rest nu am leșinat de uimire, nu a fost niciun vorbitor la a cărui nume să îmi tresară inima.

IMG_6751

Dar, dacă ar fi să iau părțile bune de la conferința din Londra, amintes de faptul că am revenit cu extra knowledge și am asistat la câteva prezentări inspirationale; că am avut acces în Bishopsgate, o clădire de birouri extrem de fancy; că am văzut cât de mult vorbesc onlinerii britanici despre Twitter; că am trăit această experiență și că de acum voi recomanda cu mândrie străinilor să vina la ICEEfest și alte evenimente similare de la noi (exclusiv în engleză) deoarece nu vor regretă. Cu siguranță vor plăți mai puțin, se vor distra mai mult, vor avea ce învăța și nu se vor plictisi între paneluri! Eu aștept să testez conferințele de online și din altă țară pentru a înțelege mai bine cum stă treaba, iar asta se va petrece curând.

P.S. O să îmi ia ceva până structurez tot volum de informații interesante acumulate în urma #ICEEfest și #DMWF.. Dacă aveți o anume curiozitate, o puteți lasă mai jos în comentarii!

  • June 26, 2017

Poate te interesează

240d2684-a776-11e6-ad7f-4af3c160245d-780x520
În 2019 brandurile trebuie să devină mult mai responsabile social
January 24, 2019
Screenshot_11
Poate 2019 va fi despre naturalețe în Social Media. #farafiltredupademachiere
January 16, 2019
Facebook-Captcha-796x398
10 pași pentru o colaborare eficientă cu Influencerii
October 23, 2018
influencers-3151032_1920
Bloggeri, Vloggeri și Influenceri – ce sunt, ce fac, din ce câștigă
October 13, 2018
9-Stellar-Referral-Program-Examples-FB
La 7 ani de când sunt blogger nu am vrut să devin influencer
February 13, 2018
2045965034001_4629503816001_t-block-social-media
Am făcut curat pe rețele sociale pentru că nu e doar despre numere!
November 06, 2017

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *