Ne sabotăm singuri relațiile de frica de a nu mai fi singuri?


La un moment dat, când ai fost prea mult de capul tău, adaptarea la doi este ceva mai complicată. Începi să îți adori momentele de singurătate, ai nevoie de spațiu, ții la tabieturile tale. Parcă ai vrea să te aștepte cineva în fiecare seară acasă, dar nici nu ai vrea să dai explicații. Ar fi simpatic să planificați vacanțe în doi, dar îți place și când pleci de pe o zi pe altă, fără să știi ce te așteaptă. Ca și mine, tot mai mulți oameni duc o luptă între dorința de a avea un partener stabil și cea de a fi liberi pentru a se focusa pe carieră sau, pur și simplu, pentru a se bucura de diverse experiențe.

Nu o dată mi-am sabotat o viitoare relație și am făcut aproape dinadins gesturi tâmpite. Ba chiar îmi propun să sperii potențialii iubiți și să le arăt încă de la început și fața mai puțin plăcută. Le spun deschis că sunt abrupt de sinceră, că știu exact ce și cum îmi doresc, că sunt încăpățânată și că nu permit nimănui să ia decizii pentru mine. Asta mi-a eliminat cea mai mare parte din pretendenți pentru că bărbații nu se simț confortabil când partenera le tăie elanul de vânători. Mai există și cazuri de masculi puternici care sunt încântați să accepte provocarea unei relații mature. Puțini, dar sunt. Ideea este că eu singură îmi pun piedici inconștient și fac cumva încât să se termine mai rapid.

Cred că nouă ne place drama. Ne-am dori liniște, dar tânjim după fluturași și nopți pasionale. Vrem să ne fie cald de sărbători, dar nu am refuza o aventură cu cineva nou care să ne facă să simțim palpitații când ne trimite un mesaj. Nu știu ce e cu generația asta, dar pare că suntem total nehotărâți, nepregătiți emoțional și duali. De fapt, societatea în care trăim, plus internetul și nenumăratele aplicații, ne dau senzația că putem obține orice. Ni se pare că oricând va veni ceva mai bun. Nu mai avem răbdare nici măcar să plângem, să cunoaștem un om, să explorăm mai departe de primele întâlniri. Cu un block și un unfriend distrugem orice urmă. Revenim la noi, evoluam, ne căutăm și o luăm de la capăt.

Unora le este atât de bine singuri încât se și miră când cineva stă prea mult alături de ei. De obicei aceste schimbări de peisaj încetinesc ritmul planurilor personale. Ne focusam energia pe noua relație și fără să vrem facem mai puțin pe plan profesional. Este obositor și neproductiv să ai mereu dateuri. Statistic e demonstrat că stabilitatea unui cuplu îți oferă o anume putere, mai multă siguranță financiară, comoditate. Totuși, până la Dumnezeu te mănâncă Sfinții. Și iată cum revenim în cercul vicios în care încercam să găsim balansul între profesie și viață sentimentală. Uneori cădem, alteori muncim că zănaticii încât uităm că am iubit cândva. Câteodată ni se aprind beculețe și lăsăm cariera pe planul secund.

Nu pot să nu mă întreb cât este de complicat pentru cineva matur, carierist convins și cu păreri puternice, care nu poate și nici nu vrea să joace rolul unei fetițe docile pentru a impresiona… cât este de complicat să fie oprită din ascensiune de cineva care să schimbe complet modul de a vedea lucrurile. Probabil al dracului de greu! 

  • December 6, 2017

Poate te interesează

disordine_gallery_image_desktop
Eliberează-te de lucruri materiale inutile pentru a primi mai mult!
November 11, 2018
1_PxglLtKdhmYkfYJStIUwYA
Unde se duc oamenii de care ne despărțim?
October 14, 2018
tumblr_or0w4pYB4q1rrugpso1_500
Fără poveste nu e nimic!
September 24, 2018
6359834841978408901885397472_sleeping-girl-239679_w1000
Workaholic, mă tratez! | BURNOUT
September 18, 2018
familias-lgbtiq-brasil
De la “între soți” la “între bărbat și femeie”
September 12, 2018
fdsa
Decât păpușel, mai bine interesant
September 07, 2018

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *