De la “între soți” la “între bărbat și femeie”


Din păcate, România nu încetează să îmi dea motive pentru a emigra. O spun cu tristețe tot mai des în ultimii doi ani. Eram una dintre persoanele care încerca să îi convingă pe ceilalți că se poate și aici, că nu e în regulă să îți abandonezi țara și că noi putem schimba. Am ales să nu plec. Nu regret, dar sunt conștientă că situația putea fi complet altfel dacă mă mutăm într-o țară civilizată, din toate punctele de vedere. Se văd îmbunătățiri, dar sunt rapid îngropate de sistemul corupt, de știrile din mediul politic infect, de legislație, de instituții, de probleme care par că sunt la fel și la aproape 30 de ani de la Revoluție.

Despre Referendumul de pe 7 octombrie aș vrea să spun câteva vorbe. Încerc să ignor multe și să rămân în bula mea tocmai pentru a nu ceda psihic și pentru a continua să muncesc și să plătesc taxe pentru România. Totuși, recunosc că am avut o senzație acută de furie când am citit că Senatul a adoptat, în calitate de for decizional, inițiativa cetătenească de revizuire a Constituției potrivit căreia familia se intemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie. Pe scurt: Coaliția pentru Familie a strâns trei milioane de semnături, pe care le-a depus la Senat alături de propunerea de revizuire a Constituției privind definiția familiei prin care se cere modificarea articolul 48, alineatul 1, care se referă la definiția familiei. În actuala formă, acesta prevede că „familia se intemeiază pe căsătoria liber consimtită între soti”. Ce se vrea este ca definiția să fie schimbată pentru a stopa  orice posibilitate a legiferării căsătoriei între persoane de același sex.

Trecerea de la “între soți” la “între bărbat și femeie” pare o joacă, dar nu este. Schimbarea denotă primitivism, ignoranță și ochelari de cal care pot creea multe prejudicii în viitor. Coaliția pentru Familie este un nume mai mult decât nefericit, deoarece familie înseamnă, înainte de orice, iubire. Nu cred că trebuie să explic niciunui om sănătos la cap că familia s-a modificat enorm în ultimele decenii. Susțin LGBT, iubirea de orice formă, familia compusă dintr-o mamă divorțată, un câine și doi copii și orice alt tip familie unde există dragoste, principii sănătoase de viață și armonie. Prefer ca un copil abandonat să ajungă la un cuplu de gay unde va fi dorit, îngrijit, educat și lăsat să ia singur decizii. Cred că trebuie să fie o alegere dacă cineva vrea să se căsătorească sau să îmbătrânească cu un laptop și șapte pisici. Îmi doresc ca bunicii care au în grijă copiii propriilor fii și fiice să ducă un trăi liniștit, pe cât posibil. Și sper ca cei 3 milioane care formează “Coaliția pentru familie” să nu ajungă niciodată în ipostaza de “netradițională” pentru a înțelege pe propria piele ce prostie au semnat și susținut.

Am vrut să aflu ce se poate face pentru a opri această modificare în Constituție. Referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puțin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. Rezultatul referendumului este validat dacă opțiunile valabil exprimate reprezintă cel puțin 25% din cei înscriși pe listele electorale permanente. Așadar, spre deosebire de orice alt vot, acum este cazul să stăm acasă și să ne rugăm. Nu aș vrea să mă trezesc pe 8 octombrie și să citesc știri care să mă facă să plâng, pentru binele meu, al nostru, al celor mai mici, al țării ca imagine în lumea civilizată. Sper!

Foto: orbitagay.com

 

  • September 12, 2018

Poate te interesează

giphy
Tipuri de bărbați pe care nu îi accept în viața mea
November 24, 2018
46508186_10156851865823256_7417440019482148864_n
Vârsta interioară o alegem singuri
November 21, 2018
disordine_gallery_image_desktop
Eliberează-te de lucruri materiale inutile pentru a primi mai mult!
November 11, 2018
1_PxglLtKdhmYkfYJStIUwYA
Unde se duc oamenii de care ne despărțim?
October 14, 2018
tumblr_or0w4pYB4q1rrugpso1_500
Fără poveste nu e nimic!
September 24, 2018
6359834841978408901885397472_sleeping-girl-239679_w1000
Workaholic, mă tratez! | BURNOUT
September 18, 2018

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *