M-am săturat să aud că Andreea Raicu e falsă


Încep articolul cu o precizare: nu sunt prietenă cu Andreea Raicu, nu sunt avocata și nici PRista ei. Am văzut-o de ceva ori în realitate și am avut o singură interacțiune cu ea. Așa că, nu îmi propun să îi iau apărarea sau să conving pe cineva legat de ea sau de imaginea ei. Nici măcar nu contează că vorbim de Raicu sau de oricare alt personaj public. Ideea este că, atât Andreea, cât și alte vedete de la noi sau din afară, propagă ideea de regăsire de sine, de echilibru emoțional și de starea de bine pe care o ai cu tine însuți/însăți, indiferent dacă ești sau nu într-o relație, de prietenii, de succes sau de pierderi, de profesie și carieră, de locul sau momentul în care te găsești. Majoritatea au ajuns la aceste declarații în urmă unei experiențe în țări precum India sau în urmă unui cumul de evenimente mai puțin fericite. Cât este fațadă și cât realitate, nici măcar nu este atât de important.

Ce vreau să spun este simplu: cei care trăiesc acea stare de bine venită în urmă conștientizării de sine, a eliminării elementelor negative și a găsirii propriului echilibru interior sunt văzuți că fiind un pic nebuni. Pare fals să spui că îți faci timp pentru sufletul tău. Ești ironizat dacă nu intri în cumulul de superficialități cotidiene. Ești privit suspect dacă ai o altă cale decât cea a majorității. Poate că Andreea Raciu este falsă sau poate că este cea mai fericită femeie. Puțin ar trebui să ne pese, dar ceva mai mult ar trebui să ne intereseze prețuirea unor voci care vorbesc despre frumos și întoarcerea la sine. Dacă am judeca mai puțin și am accepta că oamenii sunt extrem de diferiți, poate lumea ar fi un loc mai bun. Când suntem bombardați cu știri despre lumea mondenă, politică, corupție și catastrofele de pe glob; când depravarea este extrem de apreciată, să fii “altfel” este ciudat. Și e bine!

Este aproape imposibil să trăiești într-o bulă și să blochezi orice urmă de energie negativă. Dar, poți să faci pentru tine ceea ce îți face bine, să meditezi, să ai urechile închise când ceilalți iau în derâdere pe cineva, să nu ții cont de tot felul de bârfe și să lucrezi la interiorul tău. Avem nevoie de persoane care să “propovăduiască” binele, pozitivismul și păstrarea coloanei vertebrale, într-un secol în care omenirea stă șubred, privește chiorâș, duce războaie inutile și se bate cu pumnii în piept, înecându-se în atât de mult ego!

O singură întrebare am la final: îți e atât de frică să fii un pic diferit?

GIF: Tumblr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • April 17, 2016

Poate te interesează

Câteodată te schimbi enorm într-un an de zile
October 31, 2019
Când faci un copil?
September 09, 2019
Cum îți revii din perioade complicate emoțional
September 06, 2019
Doar când ești jos descoperi câtă iubire poți primi
August 26, 2019
De ce avem nevoie de cineva care să creadă în noi
August 18, 2019
Complexe, perfecțiune, de ce ne frustrăm și cum ne reparăm
May 22, 2019

3 Comments

Irina
Reply April 19, 2016

Direct la suflet a fost articolul acesta.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *